У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

16.02.17 09:05 0 480
У Чернігові 15 лютого, відбулася церемонія покладання квітів та мітинг-реквієм з нагоди 28-ої річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Традиційно у заході взяли участь керівники міста та області, ветерани-афганці, колишні воїни-миротворці, бійці АТО, їх сім'ї та громадськість міста.

Учасники урочистостей поклали квіти до пам'ятного знаку землякам, які загинули під час Революції Гідності та проведення антитерористичної операції на сході країни.

Після цього відбувся мітинг за участю голови облдержадміністрації Валерія Куліча, голови обласної ради Ігоря Вдовенка, Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у парковій зоні по проспекту Миру.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих земляків та поклали квіти до пам'ятника.

Дорогами афганської війни пройшли близько 2 тисяч чернігівців, 18 з них загинули, 1 зник безвісти, понад 100 стали інвалідами, ще близько 400 людей померли від хвороб після завершення війни.

Загалом, підсумок цієї війни трагічний – в Україну не повернулося з війни понад 3 тисячі воїнів, з них 3280 - загинули, 80– пропали безвісти або потрапили у полон. Втім, з Афганістану війська вийшли з розгорнутими бойовими прапорами як переможці, не програвши жодної військової операції.

У Чернігові на честь загиблих в Афганістані названо чотири вулиці, встановлено 16 меморіальних дошок.

Бойовий досвід воїнів-афганців є цінним надбанням для сучасної української армії. У Збройних Силах України проходять службу офіцери і прапорщики, які брали участь у Афганській війні і беруть участь у війні за незалежність нашої держави на східному фронті у війні з сусідом-агресором.

У важкі для країни часи - у роки Помаранчевої Революції та Революції Гідності - воїни-афганці завжди були у перших рядах боротьби за відстоювання ідеалів миру та демократії.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Експерти обговорять ...
Наступна новина: “Ми українцями повернулися ...

КОМЕНТАРІ