У Тернополі вшанували 28-му річницю виведення військ з Афганістану

У Тернополі вшанували 28-му річницю виведення військ з Афганістану

16.02.17 11:50 0 552
Мітинг-реквієм, присвячений 28-мій річниці виведення військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбувся в парку Національного відродження у Тернополі.

Священослужителі відслужили панахиду за душами усіх земляків полеглих у ході афганської війни та тих, що віддали своє життя за незалежність і цілісність України на Сході та під час Революції Гідності.

Вклонитися пам`яті воїнів-земляків, які не повернулися з чужої землі до пам'ятного знаку перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак, воїни-афганці, духовенство, представники ветеранських організацій та громадськість краю.

« ми вшановуємо пам'ятну дату виведення військ з обпаленого війною Афганістану. За десять років афганської війни через її горнило пройшли тисячі українців, сотні наших земляків. Багато з них не повернулися додому. Це незагоєні рани та біль втрати, скалічені долі, згорьовані матері, осиротілі діти... Час непідвладний викреслити з нашої пам'яті героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов'язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України. Пам'ять про виконаний обов'язок воїнів-інтернаціоналістів назавжди залишиться в наших серцях», — зазначив Іван Крисак.

По завершенню урочистостей представники влади та громадськості поклали квіти та свічі до пам'ятника загиблим воїнам.

Нагадаємо, 15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Саме на Стрітення Господнє у 1989 році з Афганістану була виведена остання колона радянських військ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Савчук: З початку ...
Наступна новина: На Тернопіллі що треба ...

КОМЕНТАРІ