З початку 2017 року ринок праці Вінниччини не відчув негативних тенденцій (+фото)

З початку 2017 року ринок праці Вінниччини не відчув негативних тенденцій (+фото)

16.02.17 08:22 0 528
Про це повідомила в.о. директора обласного центру зайнятості Світлана Аляб'єва під час прес-конференції, яка відбулась 13 лютого у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Очільник обласного центру зайнятості спростувала думку скептиків, які били тривогу, щодо обвалу ринку праці через підвищення мінімальної плати та введення обов'язкової сплати податків усіма підприємцями. Доказом цього може слугувати результати щоденного аналізу реєстрації безробітних на ринку праці та числа наданих їм послуг, який показав, що хвилі скорочень не відбулося. Число попереджених про вивільнення у січні 2017 склало 760 осіб, у січні минулого року – 1024 особи.

Світлана Аляб'єва відмітила, що за 10 днів лютого число громадян, які звернулись за пошуком роботи до служби зайнятості області зменшилось до відповідного періоду минулого року на 320 осіб.

«З початку року число зареєстрованих вакансій у службі зайнятості зросло на 471 одиницю у порівнянні з минулим роком (з 2295 до 2766). На 207 роботодавців збільшилось число партнерів служби зайнятості у укомплектуванні їм вакантних робочих місць. Варто додати, що на 6% зросло число людей, забезпечених роботою, тобто на понад 200 осіб збільшилось число працевлаштованих за сприяння служби зайнятості у порівнянні з відповідним періодом минулого року», – повідомила Світлана Аляб'єва.

Моніторинг обласної служби зайнятості показав, що станом на 10 лютого на обліку обласної служби зайнятості перебуває 28,8 тис. безробітних, що на 2375 осіб менше, ніж на відповідну дату минулого року (31220). Вакансій на цю ж дату теж більше на 52 одиниці (897 до 845). Як наслідок, число претендентів на одну вакансію зменшилось на 5 осіб, тобто на одну вакансію не 37 безробітних, а 32. З поміж усіх, хто зареєструвався з початку року у службі зайнятості – 128 приватних підприємців, які зареєстрували припинення підприємницької діяльності, та 597 осіб з числа найманих працівників у підприємців.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тарас Ковальчук: Ми ...
Наступна новина: Чернігів: Гранти у рамках ...

КОМЕНТАРІ