На Вінниччині протягом 2016 року усиновлено 35 дітей (+фото)

На Вінниччині протягом 2016 року усиновлено 35 дітей (+фото)

16.02.17 10:17 0 443
Відбулось засідання підсумкової колегії служби у справах дітей ОДА на тему: «Підсумки роботи служб у справах дітей області у 2016 році та пріоритети на 2017 рік».

В колегії взяли участь постійні члени колегії – представники структур, дотичних до захисту прав дітей, начальники служб у справах дітей райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, керівники Вінницького та Жмеринського обласних центрів соціальної реабілітації дітей, голова постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту та зайнятості населення Ярослав Хребтій та представник громадської організації «Прогресивні жінки» Наталія Сергієнко.

За словами начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяни Дорош, протягом 2016 року діяльність служб у справах дітей була спрямована на реалізацію державної політики з питань усиновлення, опіки/піклування, захисту прав дітей переміщених з тимчасово окупованої території або з районів проведення антитерористичної операції, удосконалення механізмів щодо соціально-правового захисту дітей, активізацію роботи з питань розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«В області проживає менш ніж 1% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від загальної кількості дитячого населення. Станом на 01.01.2017 року це складає 2523 статусних дітей.

Протягом 2016 року усиновлено 35 дітей, з них: 28 – громадянами України, 7 – іноземцями. Сформована база потенційних кандидатів в усиновителі, яка налічує 59 сімей та особи. З них 4 сімей бажають усиновити дитину до року, 20 сімей – дитину до 3 років, 19 сімей – дитину до 5 років, 17 сімей-кандидатів –дитину до 10 років. Слід зауважити, що 3 родини бажають усиновити по 2 дитини, одна сім'я бажає усиновити 3 дитини. Станом на 01.01.2017 р. кількість дітей під опікою та піклуванням становить 1748 дітей (69,3 % від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування). 641 дитина та осіб з їх числа, виховуються в 55 дитячих будинках сімейного типу та 150 прийомних сім'ях. Протягом 2016 року створено 4 дитячих будинків сімейного типу та 12 прийомних сімей. Влаштовано і довлаштовано до вже існуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу - 80 дітей. Відповідними службами проводиться постійний моніторинг щодо забезпечення належних житлово-побутових умов функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей», - повідомила посадовець.

За словами Тетяни Дорошл, в області постійно розширюється мережа альтернативних сімейних форм виховання - прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Також, вживаються заходи щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання, у тому числі повернення їх до сімейних форм виховання після влаштування до державних закладів. «Окрім того служби у справах дітей області здійснюють контроль за дотриманням законодавства України щодо захисту прав 26 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які переміщені з тимчасово окупованої території або з районів проведення антитерористичної операції», - повідомила посадовець.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Тернополі робоча група ...

КОМЕНТАРІ