На Вінничині прокуратура виявила,що посадові особи розважального закладу незаконно використовували працю неповнолітнього

На Вінничині прокуратура виявила,що посадові особи розважального закладу незаконно використовували працю неповнолітнього

16.02.17 08:38 0 475
У ході проведення перевірки Вінницькою місцевою прокуратурою встановлено факт використання в одному з нічних розважальних закладів м. Вінниці праці неповнолітнього хлопця.

Так, посадові особи закладу прийняли юнака, якому виповнилось лише 16 років на роботу барменом у нічний клуб. У порушення вимог чинного законодавства неповнолітній працював упродовж грудня 2016 – січня 2017 року без укладення трудових договорів та попереднього проходження медичного огляду.

Крім того, хлопця залучали до нічних, надурочних робіт і робіт у вихідні дні, що категорично заборонено законодавством України. Варто зазначити, що юнак у такому віці не мав права, навіть, знаходитися у даному закладі, не те, що працювати. Як результат, неповнолітній потрапив у кримінальну історію.

За словами заступника керівника Вінницької місцевої прокуратури Людмили Карманчук, - прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 172 КК України, тобто грубе порушення законодавства про працю, вчинене щодо неповнолітнього.

Триває досудове розслідування.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області 17 ...

КОМЕНТАРІ