На Вінниччину з триденним візитом прибула делегація Представництва ЄС в Україні (+фото)

На Вінниччину з триденним візитом прибула делегація Представництва ЄС в Україні (+фото)

16.02.17 09:27 0 467
Свою інформаційну кампанію «Будуймо Європу в Україні», яка передбачає поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС, Представництво Євросоюзу розпочало саме з Вінницької області.

Стартував захід 15 лютого, із зустрічі делегації з представниками владних інституцій та громадських організацій регіону. У форматі «круглого столу» учасники зібрання мали змогу обговорити програми ЄС та практичні результати їх реалізації у Вінницькій області, а також ознайомитись з новими проектами Євросоюзу з перспективою подальшої участі в них.

Вітаючи гостей на Подільській землі, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відзначив, що для Вінниччини розширення форм і методів роботи в рамках комплексних європейських проектів є надзвичайно важливим.

«Майбутнє України формується не в Києві, а в невеличких містечках, селах, з реалізації конкретних проектів, які, в першу чергу, спрямовані на пробудження ініціативи», - наголосив він. Відтак, висловив подяку за вже реалізовані в області програми за підтримки ЄС, зокрема щодо вирішення питань працевлаштування тимчасово переміщених осіб.

«Ми зацікавлені у співпраці, в розвитку, - підкреслив Валерій Коровій. - ми вже бачимо, що почали спрацьовувати базові елементи Угоди про асоціацію з ЄС, зокрема в її економічній частині, і наш вінницький бізнес почав активно опановувати ринки Європейського Союзу. В нас реалізується низка потужних інвестиційних проектів. Тож ми рухаємось вперед».

Керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас, у свою чергу, наголосив, що Україна – пріоритетна держава для Євросоюзу, та окреслив можливі перспективи подальшої співпраці.

«Найголовніше – не грантові програми, а ті можливості, які відкриваються перед Україною у зв'язку з вільною торгівлею з ЄС. Це те, що може «витягнути» і українську економіку, і місцевий бізнес, і те ж громадянське суспільство», - переконаний Юргіс Вілчінскас.

У рамках зустрічі він спільно з колегами презентував вінницьким партнерам програми та проекти ЄС за різними напрямами: від бізнесового сектору до культурного спрямування, запросивши до співпраці.

На Вінниччині делегація Представництва Євросоюзу перебуватиме три дні. Упродовж цього періоду, в рамках інформаційної кампанії, планується проведення низки зустрічей з журналістами та громадськими активістами, представниками місцевого бізнесу, учнівською та студентською молоддю.







































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Петиція щодо ...
Наступна новина: Сотні житомирян вшанували ...

КОМЕНТАРІ