На Вінничині профтехосвіта була і є рушійною силою розвитку будь-якої країни,тому підготовка кваліфікованих робітничих кадрів є важливою складовою соціального достатку (+фото)

На Вінничині профтехосвіта була і є рушійною силою розвитку будь-якої країни,тому підготовка кваліфікованих робітничих кадрів є важливою складовою соціального достатку (+фото)

17.02.17 08:03 0 524
На цьому наголосив заступник голови – директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк на підсумковій конференції педагогічних працівників ПТНЗ Вінницької області, яка відбулась 15 лютого на базі Вінницького вищого професійного училища сфери послуг.

Упродовж конференції обговорювали стан, завдання та перспективи розвитку професійно-технічної освіти Вінницької області у 2017 році.

Звертаючись до присутніх Ігор Івасюк зазначив: «Професійно-технічна освіта була і є рушійною силою соціально-економічного розвитку будь-якої країни, тому підготовка кваліфікованих робітничих кадрів є важливою складовою соціального достатку. У минулому році умови для професійно-технічної освіти були досить складними, це пов'язано з децентралізацією. Впевнений, що завдяки спільним зусиллям 2017 рік стане більш перспективним та успішним для профтехосвіти».

професійну підготовку в області здійснюють 35 державних професійних технічних навчальних закладів, 13 технікумів та коледжів, три університети та чотири навчально-методичних комбінати.

Загалом, за словами заступника директора Департаменту, начальника управління професійної освіти, інноватики та науки Валерія Бачинського, в 2017 році 31 училище фінансується за рахунок субвенції з державного бюджету, з обласного бюджету – 22 ПТНЗ, з бюджету міста Вінниці – дев'ять училищ.

Під час колегії були також заслухані виступи керівників професійно-технічних закладів області про стан, проблеми та перспективи розвитку закладів.

На завершення учасників колегії привітав учнівський колектив ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг».

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ