На Вінничині ВОУНБ ім.Тімірязєва відзначила 110-річний ювілей (+фото)

На Вінничині ВОУНБ ім.Тімірязєва відзначила 110-річний ювілей (+фото)

17.02.17 11:48 0 571
15 лютого, у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тімірязєва відбулись урочистості з нагоди 110-річного ювілею.

Свої вітання бібліотекарям підготували вінницькі творчі колективи, місцеві поети й письменники та столичні літератори. Вітали бібліотеку та її керівника Наталію Морозову й представники громадськості та влади. Зокрема, зачитали звернення з нагоди ювілею від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Грамоти працівникам бібліотеки вручив заступник голови-директор Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк.

«Саме у цих стінах починали формуватися чимало наших видатних спеціалістів та науковців. Сучасна бібліотека – не просто місце, де зберігаються книги і проходять наукові дослідження. Нинішня бібліотека стає ресурсним центром, що дає можливість, фактично, охопити весь світ. Приємно, що якраз наша обласна бібліотека з цією функцією дуже добре справляється і є прикладом для інших», - сказав Ігор Івасюк.

Згадував часи дитинства і юності, коли починав відкривати для себе скарби бібліотечної мудрості, народний депутат України Олександр Домбровський.

« Для мене бібліотека, книга – це критерії справжньої духовної істини. Пам'ятаю, коли я був студентом Вінницького політехнічного інституту, мабуть дуже набридав бібліотекарям, тому що я постійно сидів в залі науково-технічної літератури. Мені дуже приємно, що, починаючи з 2002-го року, коли я став міським головою, моя вже «адміністративна» доля була пов'язана з обласною бібліотекою імені Тімірязєва», - розповів Олександр Домбровський.

З нагоди ювілею в бібліотеці влаштували тематичну книжково-ілюстративну виставку та експозицію «Бібліотека-книга-читач», а відділ рідкісних і цінних видань (вул. Соборна, 73, ІV поверх) підготував книжкову виставку «З фондів головної книгозбірні Поділля». На експозиції представлені унікальні книги, що презентують Гоголівську бібліотеку з часу її відкриття у 1907 р. та наступні періоди, а також сучасні видання з дарчими підписами авторів.

Бібліотека осучаснюється, запроваджує нові технології, але головними в її стінах завжди залишаються книга та читач.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інформація департаменту ...
Наступна новина: В Луцьку 20 лютого ...

КОМЕНТАРІ