Минулого року Вінниччина зберегла лідируючі позиції в агропромисловому виробництві України (+фото)

Минулого року Вінниччина зберегла лідируючі позиції в агропромисловому виробництві України (+фото)

17.02.17 09:23 0 488
Про це зазначила в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валентина Кирилюк під час прес-конференції, яка відбулась 16 лютого у приміщенні Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

За словами посадовець, основні досягнення минулого року такі:

1. За обсягами виробництва валової продукції область зайняла перше місце серед областей України. За останні сім років її виробництво зросло в 1,7 рази. Приріст за минулий рік склав 17,5 відсотки.

2. Зросла питома вага регіону у загальнодержавному виробництві сільськогосподарської продукції. За 2016 рік вона складає 8,4 %. За минулий рік вона виросла на 0,8 відсоткові пункти.

3. В області вироблено найбільше серед інших областей валової продукції на 1 особу. Цей показник у 2,2 рази перевищує середньо республіканський.

4. Зібрано рекордну кількість зернових. Валовий збір зернових культур у вазі після доробки склав біля 5,6 млн. тонн.

При цьому досягнута середня урожайність зернових культур 64,1 ц/га, що є найвищою серед регіонів України.

5. Вирощено найбільше серед бурякосіючих регіонів цукрових буряків, понад 2,6 млн. тонн та вироблено біля 435 тис. тонн цукру.

6. Досягнуто лідируючих позицій в виробництві картоплі та плодово-ягідної продукції.

7. Успішна реалізація інвестиційних проектів в галузі тваринництва дала можливість наростити обсяги виробництва м'яса до 447,8 тис. тонн, що вивело область на перше місце по виробництву м'яса.

8. Збережено передові позиції по виробництву молока та чисельності поголів'я великої рогатої худоби, в тому числі корів, що утримується всіма категоріями господарств.

Як зазначила Валентина Кирилюк: «Для забезпечення виконання цього пріоритету робота Департаменту перш за все була спрямована на налагодження співпраці з господарюючими структурами, їх громадськими організаціями та повну відмову від адміністративного тиску на суб'єктів господарювання в частині формування структури посівних площ. По-друге, налагоджено тісну співпрацю з центром наукового забезпечення агропромислового виробництва, який сформовано на базі Інституту кормів та сільського господарства Поділля. Спільно розроблено ряд Рекомендацій щодо особливостей проведення польових робіт, які періодично направлялися в районні підрозділи з питань АПК для інформування сільгоспвиробників.»

Керівник профільного Департаменту відзначила, що протягом минулого року проведено та взято участь у 30 тематичних нарадах та Днях поля з участю сільськогосподарських підприємств.

Департамент тісно співпрацював з міжнародними проектами щодо поширення нових фінансових механізмів залучення додаткових коштів в сільськогосподарське виробництво.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ