У Рівненській області голова сільради підозрюється у невиконанні рішення суду,що набрало законної сили

У Рівненській області голова сільради підозрюється у невиконанні рішення суду,що набрало законної сили

17.02.17 09:31 0 667
Дубенська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом умисного невиконання головою однієї із сільських рад Млинівського району рішення суду, яке набрало законної сили.

Так, під час до досудового розслідування, яке здійснюють слідчі СВ Млинівського ВП Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області, встановлено, що голова сільської ради умисно не виконав з липня 2016 року по цей час та перешкодив виконанню рішення суду про стягнення 50 тис грн боргу на користь фізичної особи, внаслідок чого заподіяв істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян.

Незважаючи на скеровані посадовцю виконавчою службою листи про необхідність виконання судового рішення, яке набрало законної сили, досі останнє не виконано, а борг громадянину не повернуто.

За погодженням із прокурором Рівненської області, слідчим повідомлено голові сільради про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення особою, яка займає відповідальне становище).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Його хід перебуває на контролі Дубенської місцевої прокуратури.

Прокуратура попереджає, що Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність за умисне невиконання рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури

Рівненської області

Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Міський палац ...

КОМЕНТАРІ