У Володимир-Волинській місцевій прокуратурі обговорили стан протидії злочинності.

У Володимир-Волинській місцевій прокуратурі обговорили стан протидії злочинності.

20.02.17 08:17 0 444
У Володимир-Волинській місцевій прокуратурі під головуванням її керівника Віталії Книш відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності та корупції, захисту громадян від злочинних посягань у 2016 році.

Розпочинаючи нараду, керівник місцевої прокуратури зауважила, що завдяки зусиллям правоохоронних органів загалом забезпечено послаблення криміногенної активності в містах та районах та дотримано правопорядок. Менше вчинено особливо тяжких злочинів, умисних вбивств, хуліганств, шахрайств, злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння. Знизилася підліткова злочинність.

Разом з тим, на території міст Нововолинська, Володимира-Волинського, смт. Турійськ, Іваничі та районів рівень злочинності на 10 тис. населення вищий, як по області.

На всій території, на яку поширюється юрисдикція місцевої прокуратури, постерігається ріст злочинів проти власності, у тому числі крадіжок, грабежів, розбоїв, злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту. Недостатнім є рівень боротьби із обігом наркотичних засобів.

Наявні проблеми із відшкодуванням завданих злочинами збитків.

У більш ніж 1700 кримінальних проваджень понад рік не прийнято остаточного процесуального рішення.

Правоохоронними органами регіону не в повній мірі використовуються надані повноваження з метою викриття корупційних злочинів при використанні лісових ресурсів, в системі освіти, господарської, службової діяльностей, агропромисловому комплексі та наданні адміністративних послуг.

Гострою залишається проблема боротьби із незаконним обігом підакцизних товарів, у тому числі на державному кордоні, контрабандою, протиправним видобутком та вивезенням за межі держави корисних копалин та лісових ресурсів.

Завершуючи нараду, керівник місцевої прокуратури наголосила, що проблемні питання боротьби зі злочинністю потребують комплексного вирішення усіма правоохоронними органами.

За результатами наради розроблено конкретні спільні заходи задля підвищення ефективності запобігання і протидії злочинності й захисту громадян та інтересів держави від протиправних злочинних посягань.

Прес-служба прокуратури області

Type the title here

Type the text here
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура через суд ...
Наступна новина: На Вінничині у Бершаді ...

КОМЕНТАРІ