В Луцьку у лютому,березні та квітні тариф на теплопостачання буде зменшуватися

В Луцьку у лютому,березні та квітні тариф на теплопостачання буде зменшуватися

20.02.17 10:05 0 428
Перший заступник міського голови Тарас Яковлев під час брифінгу пояснив причини змін в оплаті за теплопостачання. За його словами, діючі тарифи на теплову енергію формуються Постановою НКРКП залежно від погодних умов. Тобто, тариф закладається у середньобазову температуру повітря. Проте, в січні середня температура була низькою. Відтак, «Луцьктепло» змінило тариф, адже затрати на опалення, відповідно, збільшились. Тож тариф становить 42, 66 грн за квадратний метр, тоді як у жовтні, наприклад, тариф був 18,5 грн, тобто значно нижчий за базовий 30,07 грн, згідно з яким нараховується субсидія. У лютому, березні і квітні тариф також буде коригуватися у бік зменшення.

Тарас Яковлев зазначив, що на найближчу сесію міської ради підготовлений проект рішення, що допоможе сконцентрувати зусилля органів місцевого самоврядування, меценатів на виконання Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування. Як повідомлялося раніше, Програма передбачає 50% фінансування житла з міського бюджету, решта з обласного бюджету та інших джерел.

Також перший заступник міського голови повідомив, що відбулося відкриття пропозицій другого етапу тендеру на ДКП «Луцьктепло», яким передбачено встановлення котла на альтернативному паливі на вулиці Боженка, 32. Участь у ньому взяло шість фірм з трьох країн світу. У першому етапі цього тендеру взяли участь 13 фірм. Він відбувся у рамках реалізації Проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьк, що фінансується за кошти кредиту Європейського Банку Реконструкції та Розвитку і гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології. Після встановлення необхідного обладнання мешканці мікрорайону підшипникового заводу будуть повністю забезпечені безперервним гарячим водопостачанням в міжопалювальний період без використання газу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчани обговорять ...
Наступна новина: Слідчими прокуратури ...

КОМЕНТАРІ