У Луцьку триває підготовка до відкриття туристичного сезону

У Луцьку триває підготовка до відкриття туристичного сезону

20.02.17 09:01 0 494
Під час брифінгу для ЗМІ заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що у Луцьку наразі розпочато підготовку до туристичного сезону, який традиційно розпочинається навесні. Він анонсував орієнтовний перелік масових заходів, які відбудуться у Луцьку протягом року для цікавого дозвілля лучан та залучення туристів.

Зокрема, 29-30 березня 2017 року відбудеться гастономічний фестиваль “Lutsk Food Fest”. 5-6 травня - офіційне відкриття туристичного сезону у Луцьку. “ У червні плануємо провести фестиваль історичної реконструкції “Князівський Бенкет”, на липень заплановане проведення туристичної родзинки Луцька - арт-шоу “Ніч у Луцькому замку”, - наголосив він. У серпні вже традиційно відбудеться фестиваль “Бандерштат”, а також заходи до Дня міста Луцька. 14 жовтня, у День Захисника України, — патріотичний фестиваль “Сталеві серця”. У грудні — фестиваль джазової музики Jazz Bezz та творчі проекти до новорічно-різдвяних свят.

Окрім цього, Сергій Григоренко наголосив на тому, що у Луцьку продовжує діяти Комплексна програма підтримки військовослужбовців, учасників АТО та та членів їх сімей.Окремий відділ, створений у департаменті соціальної політики, надає їм усі необхідні консультації. Найбільше звернень з початку року стосувалося програми забезепчення житлом на умовах співфінансування з міського бюджету. Також учасників АТО цікавить можливість отримання матеріальної допомоги з міського бюджету, навчання на водіїі категорії В С Д, а також санаторно-курортне оздоровлення у волинських здравницях. Тому з наступного тижня буде оголошено тендер серед оздоровчих закладів Волині, а також Рівненської та Львівської областей, переможець якого прийматиме військовослужбовців. “У квітні 2017 року прозвітуємо про перші підсумки реалізації Програми”, - резюмував він.

Окремо Сергій Григоренко зупинився на проведенні конкурсу для визначення кращих громадських ініціатив, який проводитимуть у Луцьку вчетверте. “Це буда одна з найкращих ініціатив міського голови Миколи Ярославовича Романюка, що дає можливість активним мешканцям міста проявити свої творчі ідеї”, - підкреслив він. У цьому році, за словами Сергія Григоренка, найбільше уваги приділятимуть ініціативам, що стосуються облаштування публічного простору міста для людей з обмеженими фізичними можливостям, застосування інформаційних технологій для популяризації міста Луцька та використання комунального транспорту, для втілення культурних та творчих ідей. У бюджеті нашого міста передбачено фінансування на реалізацію кращих ініціатив у розмірі до 500 тисяч гривень.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині розпочався ...
Наступна новина: На Вінничині звернення ...

КОМЕНТАРІ