Луцьк: зустріч з минулим заради майбутнього « Герої Небесної Сотні –герої вічності»

Луцьк: зустріч з минулим заради майбутнього « Герої Небесної Сотні –герої вічності»

20.02.17 11:31 0 540
У центральній бібліотеці для дітей відбулася зустріч з минулим заради майбутнього «Герої Небесної Сотні–Герої вічності».

Впродовж заходу тривала відверта розмова, історично правдива, в деякі моменти емоційно напружена, але така потрібна молодим людям.

Відома волонтерка Інституту волонтерства та громадської співпраці Любава Казмірук з неприхованими нотками хвилювання і потаємних сліз розповідала присутнім про волинян, які були в ті часи на Майдані, про підтримку, розуміння, майданівську дружбу. Нікого не залишила байдужим зворушлива відерозповідь про друга Дмитра Коряка під позивним «Брат», з яким познайомилась на Майдані, але, на жаль, рік тому він загинув в зоні АТО. Любава читала свою поезію, яка пронизана смутком і вірою в майбутнє України.

Поетичну сторінку продовжив виступ автора співаної поезії Миколи Більшевича. У його виконанні звучали пісні про Майдан, про сміливість і відвагу, про віру і волю. Микола був на Майдані, а зараз, як і Любава Казмірук, допомагає бійцям-учасникам АТО.

У залі запанувала цілковита тиша, коли на екрані демонструвались відеосюжети про події на Майдані, про перших убитих і про волинян, які навічно увійшли до списку Героїв Небесної Сотні: Івана Тарасюка, Едуарда Гриневича, Сергія Байдовського, Василя Мойсея.

Запалені свічки біля портретів Героїв, хвилина мовчання…

«Небесна Сотня живе доти, доки ми їх пам'ятаємо і вшановуємо»- акцентувала ведуча заходу, бібліотекар Ірина Гаджиєва.

Горить свіча і пам'яті сльоза

Додолу з неї краплями стікає.

Земля ридає, плачуть небеса

Героїв Україна пам'ятає!

Департамент культури

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жителів Тернопільщини ...
Наступна новина: Вінничина: підвищення ...

КОМЕНТАРІ