Вінничани вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні патріотичним вечором «За Україну,за її долю!» (+фото)

Вінничани вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні патріотичним вечором «За Україну,за її долю!» (+фото)

20.02.17 15:16 0 732
У читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва відбувся вечір патріотизму «За Україну, за її долю!» та презентація книг академіка В.П. Половинчука.

Захід приурочений до Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначається 20 лютого в Україні на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, згідно Указу Президента України № 69 від 2015 року.

Під час Революції Гідності більше сотні людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Небесної Сотні. Минає 3 роки з того часу, як загинули мужні патріоти. Кожен з них мав свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхніх душ призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну.

Небесна Сотня вірила в майбутнє України, заплативши за це найбільшу ціну, на яку здатна людина – життя…

В ході заходу відбулась презентація книг «Небесний сектор», «Добровольці», «Флорида», «Флорида Стелла» – Валерія Половинчука, академіка, автора більш ніж 140 статей, монографій, доповідей, 30 художніх творів.

Спогадами про Героя Небесної Сотні Максима Шимка поділився Євген Тичук, науковий співробітник Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Патріотичні вірші читали студенти Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського та Вінницького коледжу будівництва і архітектури КНУБА.

Окрасою заходу став музичний виступ ансамблю «Mezzo Forte» (керівник – Вероніка Ганай) та книжково-ілюстративна виставка «Небесна Сотня, ви тепер святі».















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У зоні АТО Вінниччина ...
Наступна новина: На Вінничині зубко окреслив ...

КОМЕНТАРІ