На Вінниччині вивчають шляхи зниження витрат на зовнішнє та внутрішнє штучне освітлення (+фото)

На Вінниччині вивчають шляхи зниження витрат на зовнішнє та внутрішнє штучне освітлення (+фото)

20.02.17 08:00 0 516
У Центрі перепідготовки керівних кадрів області відбувся навчальний семінар «Шляхи зниження витрат на зовнішнє та внутрішнє штучне освітлення». В заході взяли участь: перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, директор Департаменту житлово - комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков, директор Комунальної установи «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Володимир Бабошин, науковці, керівники вітчизняних та іноземних підприємств - виробників зовнішнього та внутрішнього освітлювального обладнання.

У вступному слові до учасників семінару Андрій Гижко підкреслив, що енергозбереження дуже часто розуміють вузько - як заміну вікон та дверей, утеплення під'їздів, проте це питання є набагато глибшим.

«Затрати на енергоносії в країні є набагато вищі середньоєвропейського рівня з точки зору економіки - зазначив посадовець,- а з точки зору безпеки, ми якраз розглядатимемо це питання на нашому семінарі. Учасники заходу торкнуться проблем та перспектив вуличного освітлення , його затратності та ефективності. Хочу підкреслити,що наша мета – комплексне енергозбереження».

Виступаючи із доповіддю «Програма енергозбереження Вінницької області», Сергій Волков зазначив: Згідно програми підвищення енергоефективності та зниження споживання енергоресурсів у Вінницькій області, у минулому році була проведена значна робота щодо впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетній та комунальній сфері області. Відтак, упродовж 2016 року, було проведено переобладнання 48 котелень з газу на альтернативні види палива. Тобто перевели котельні з традиційного блакитного палива на такі, що опалюються брикетами, пелетами, щепою, дровами тощо. Відповідно до цього, вартість робіт сягла понад 30 млн. гривень і очікувана економія природного газу( тобто неспожитого) склала біля 2 млн. кубічних метрів. Що у грошовому еквіваленті становить більше 3,8 млн. гривень».

Учасники семінару також заслухали доповідь члена-кореспондента НАН України, професора Сорокіна В. М. щодо стану та перспектив розвитку світлодіодного освітлення в Україні», виступи директора ТОВ «Нордкліфф» та комерційного директора ТОВ «Інтрфейс+» про монтаж нових та модернізацію існуючих систем штучного освітлення.

Про «Шляхи зниження навантажень місцевих бюджетів при переході на світлодіодне освітлення»

доповідав директор обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву Володимир Бабошин.

Також представник фінської компанії «ARITERM» поінформував учасників семінару щодо фінансування проектів з енергозбереження та біоенергетики.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Почему лучше отдать ...
Наступна новина: Правоохоронці Буковини ...

КОМЕНТАРІ