Вінничина: герої не вмирають! (+фото)

Вінничина: герої не вмирають! (+фото)

20.02.17 14:38 0 668
Під таким гаслом пройде піша хода від пам'ятника Михайлу Коцюбинському до Майдану Героїв Небесної Сотні у понеділок, 20 лютого, яка закінчиться проведенням молодіжного Віче.

Про це заявив депутат Вінницької обласної Ради Володимир Барцьось на прес-конференції присвяченій Дню вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

«Метою заходу є консолідація молоді Вінниччини навколо подій Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, які загинули заради кращого майбутнього нашої держави», – відзначив Володимир Барцьось.

Зазначимо, що Громадський організаційний комітет з вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, який став організатором заходу, об'єднав у своєму складі депутатів обласної Ради та представників громадських організацій, зокрема «Родина Героїв Небесної сотні», «Військово-патріотичний клуб «Айдар», «Тейваз», «Лелеки», «Терен», «Рось», «Кремінь», «Військово-патріотичний центр «Захист Вітчизни» та благодійний фонд «Волонтерський тил».

За словами представниці громадської організації «Родина Героїв Небесної сотні» Зої Кузьменко, матері вінничанина, Героя Небесної Сотні Максима Шимка, подібні заходи дозволяють долучити підростаюче покоління українців до національної історії, виховувати патріотизм та любов до своєї країни, а також зайняти свою особливу нішу в житті, що можливе лише через вивчення своєї історії, звичаїв та традицій українського народу.

«Організація та проведення пішої ходи та молодіжного Віче пам'яті Героїв Небесної Сотні вкотре доводить актуальність подій Революції Гідності для української історії», – зазначив заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Володимир Лазаренко. «Тому що пам'ять, це наше генетичне коріння, це те, що робить українця – українцем, дозволяє нашій державі бути самобутньою, виваженою країною, унікальною, незалежною», – додав він.

Так, піша хода від пам'ятника Михайлу Коцюбинського пам'яті Героїв Небесної Сотні та молодіжне Віче на Майдані Героїв Небесної Сотні, заплановані на 16:00 годину 20 лютого, за попередніми даними об'єднає близько 500 учасників, серед яких учні старших класів загальноосвітніх закладів та студенти Вищих навчальних закладів міста Вінниці та Вінницької області, представників інститутів громадянського суспільства та засобів масової інформації регіону, а також всі небайдужі та патріотично налаштовані громадяни.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території Вінниччини ...
Наступна новина: У зоні АТО Вінниччина ...

КОМЕНТАРІ