Вінничина: підвищення конкурентоспроможності економіки області та створення сприятливих умов для динамічного розвитку малого та середнього бізнесу – один з пріоритетів діяльності обласної влади (+фото)

Вінничина: підвищення конкурентоспроможності економіки області та створення сприятливих умов для динамічного розвитку малого та середнього бізнесу – один з пріоритетів діяльності обласної влади (+фото)

20.02.17 11:32 0 486
В рамках розробки Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької області на період до 2020 року, 16 лютого відбулось засідання робочої групи під головуванням директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимира Мережка.

Розробка даного документу має на меті підвищення конкурентоспроможності економіки області та створення сприятливих умов для динамічного розвитку малого та середнього бізнесу.

«На сьогоднішній день в нас вже затверджена Регіональна програма розвитку малого і середнього підприємництва на 2017 рік, до розробки якої ми залучали команду експертів Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні». Також в області запроваджується механізм часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими на реалізацію інвестиційних проектів. На разі Положення щодо цієї компенсації проходить регуляторну процедуру. Тому, стратегічним пріоритетом є розробка Стратегії розвитку МСП Вінницької області саме до 2020 року,» - наголосив очільник Департаменту.

До складу робочої групи, окрім представників обласних та місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань та спілок підприємців, увійшли також експерти Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні», що впроваджується в шести областях України, в тому числі і у Вінницькій.

Зокрема, Ігор Бураковський, Голова Правління ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій», Старший економічний радник Програми USAID, представив пропоновану структуру Стратегії розвитку МСП Вінницької області на період до 2020 року. За його словами результатом успішного виконання Стратегії стане створення сприятливого середовища для функціонування конкурентоздатного малого та середнього підприємництва, зокрема збільшення кількості суб'єктів господарювання та збільшення за їх рахунок чисельності робочих місць.

Крім того, експерт анонсував Конкурс Дорожніх карт, що проводиться Програмою USAID «Лідерство в економічному врядуванні» та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Він має на меті залучення представників громадянського суспільства до розробки Дорожніх карт розвитку малого та середнього підприємництва (останній термін подання грантових заявок 18:00 15 березня 2017р.).

Експерт Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» Артур Ковальчук у своїй презентації охарактеризував поточний стан малого та середнього підприємництва у Вінницькій області.

Учасники засідання мали змогу обговорити стан ринку праці Вінницької області, сезонний характер економіки регіону та секторальний підхід до її планування. Актуальною темою дискусії виступила діяльність бізнес-омбудсмена області в частині вирішення проблем підпримців, функціонування інфраструктури підприємництва та необхідність створення Центру підтримки підприємництва в області.

За підсумками засідання було вирішено усіма учасниками надати пропозиції для їх подальшого узагальнення та включення до проекту Стратегії до 24 лютого.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: зустріч з минулим ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ