Чернівці: Причинами настання нещасних випадків на виробництві є недостатня профілактична робота керівників та відповідальних осіб за стан охорони праці з працівниками

Чернівці: Причинами настання нещасних випадків на виробництві є недостатня профілактична робота керівників та відповідальних осіб за стан охорони праці з працівниками

20.02.17 08:22 0 638
Під головуванням заступника директора департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Валентини Гаєвської 17 лютого відбулось засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення. На ньому були розглянуті питання про стан виробничого та невиробничого травматизму в місті за 2016 рік.

Про випадки травматизму виробничого характеру, що стались на підприємствах, установах, організаціях міста впродовж 2016 року поінформував присутніх страховий експерт з охорони праці, начальник відділу профілактики виробничого травматизму Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві м.Чернівці С. Дідик.

У 2016р. на підприємствах, установах, організаціях міста сталось 26 нещасних випадків травматизму виробничого характеру, з них 6 – зі смертельним наслідком.

На підприємствах, де мали місце нещасні випадки, відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове соціальне страхування від нещасних випадків», було складено акти за формами Н-1 та Н-5, потерпілим від нещасних випадків на виробництві проведено відповідне відшкодування.

Управлінням з питань праці департаменту праці та соціального захисту населення міської ради на підприємствах проведено перевірки дотримання вимог Закону України “Про охорону праці” та Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Причинами настання нещасних випадків на виробництві є недостатня профілактична робота керівників та відповідальних осіб за стан охорони праці з працівниками, послаблення трудової та технологічної дисципліни, елементарне ігнорування вимог техніки безпеки, як роботодавцями, так і потерпілими.

Про стан травматизму невиробничого характеру в місті у 2016 році та виконання “Заходів щодо профілактики травматизму невиробничого характеру на 2016 рік” надала інформацію заступник начальника управління, начальник відділу колективних договорів та умов праці департаменту праці та соціального захисту населення міської ради М. Стратійчук.

В рамках виконання “Заходів щодо профілактики травматизму невиробничого характеру на 2016 рік” особлива увага приділялась профілактиці та недопущенню травмування людей в побуті. Зокрема, з метою дотримання правил пожежної безпеки та правил безпечного користування побутовими газовими приладами в місті було проведено комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на попередження пожеж, з інформаційно – роз'яснювальною роботою серед населення. Проводились профілактичні заходи, спрямовані на попередження дорожньо-транспортних пригод, здійснювався нагляд за експлуатаційним станом вулично-шляхової мережі та інші.

У 2016 році рівень невиробничого травматизму в порівнянні з 2015 роком зменшився на 46% (5403 випадків проти 10013), в тому числі на 36,7% відсотків зменшилась кількість нещасних випадків з дітьми до 14 років (1598 випадків проти 2524).

Під час засідання прийнято низку рішень, спрямованих на зменшення та упередження випадків травматизму виробничого та невиробничого характерів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у Бершаді ...
Наступна новина: На Тернопіллі фахівців в ...

КОМЕНТАРІ