У Тернополі покладанням квітів вшанували пам'ять Патріарха Йосифа Сліпого

У Тернополі покладанням квітів вшанували пам'ять Патріарха Йосифа Сліпого

20.02.17 10:31 0 500
З нагоди 125-річчя з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого священослужителі, представники влади та громадськості вшанували пам’ять видатного сина українського народу молебнем та покладанням квітів до пам’ятника Патріарху, який знаходиться біля Архикатедрального Собору. Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал.

Очільник Тернополя зазначив, що вклад Патріарха Йосифа у всі сфери українського суспільства важко переоцінити.

«Його життя — це боротьба за право триматися українців своїх найперше духовних та культурних традицій. Це боротьба за право жити на своїй Богом даній землі у своїй державі. Це право залишатися собою, - зазначив Сергій Надал. - Патріарх Йосиф був провісником відродження української незалежності та державності у часи, коли інші про це говорили з сумнівом».

Міський голова також зазначив, що настанови Патріарха залишаються актуальними і досі. Особливо вони важливі у скрутні часи, бо змушують працювати попри зневіру, яку часто сіє ворог. Адже Патріарх Йосиф говорив: «Вчіться на світлих сторінках української історії і працюйте над собою так, щоб Ви здобули те, за що Ваші Батьки змагались, терпіли і вмирали».

Довідка: Верховний Архієпископ Йосиф Сліпий народився 17 лютого 1892 року у с.Заздрість, що на Теребовлянщині. Він був єпископом Української греко-католицької церкви, а з 23 грудня 1963 року став Верховним Архієпископом Львівським — предстоятелем Української греко-католицької церкви. Помер 7 вересня 1984 року у Римі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ