Тернопільська ОДА та ГО «Тернопільський прес-клуб» підписали меморандум про співпрацю

Тернопільська ОДА та ГО «Тернопільський прес-клуб» підписали меморандум про співпрацю

20.02.17 10:54 0 574
Меморандум про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією та громадською організацією «Тернопільський прес-клуб» був підписаний 16 лютого у приміщенні Тернопільської ОДА.

Мета даної співпраці — надання допомоги у вирішенні юридичних питань, підвищенні професійності та освоєнні газетного менеджменту керівникам та працівникам комунальних газет Тернопільської області, які перебувають у процесі роздержавлення.

«Як показує світовий досвід, незалежні засоби масової інформації — це передумова для побудови демократичного суспільства. Тому реформа роздержавлення друкованих ЗМІ є одною з найважливіших у нашій країні», — зазначає голова громадської організації “Тернопільський прес-клуб” Анжела Кардинал.

Тернопільський прес-клуб при підтримці “Українського медійного проекту” (У-Медіа), що реалізується в Україні міжнародною громадською організацією «Інтерньюз Нетворк» та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), здійснюватиме проект “Комплексна підтримка друкованих ЗМІ різних регіонів України в процесі роздержавлення та налагодження їх самостійної діяльності”. У свою чергу Тернопільська обласна державна адміністрація забезпечуватиме інформування керівників та колективи комунальних газет області про заходи проекту, а також сприятиме участі в них.

«За останні два роки в Україні є багато реформаторських ініціатив, серед яких одна з найважливіших — роздержавлення друкованих ЗМІ. Це у черговий раз підтверджує процес незворотних демократичних змін. Співпраця з Тернопільський прес-клубом в даному контексті є доволі важливою, адже одним з найважливіших моментів роздержавлення є інформаційна та соціальна кампанії, семінари й навчання, на яких журналісти й громадськість дізнаватимуться про етапи цього процесу», — наголошує заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

Реалізація Меморандуму дасть можливість організувати низку безкоштовних тренінгів, юридичні консультації, а також висвітлення й обговорення процесу роздержавлення ЗМІ в області та обмін досвідом з чотирма іншими областями України — Закарпатською, Житомирською, Сумською та Херсонською.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Гройсман: Уряд ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ