Патріарх Йосиф Сліпий залишиться у пам’яті нащадків як патріот України,захисник української Церкви,в’язень заради Христа

Патріарх Йосиф Сліпий залишиться у пам’яті нащадків як патріот України,захисник української Церкви,в’язень заради Христа

20.02.17 13:17 0 615
Шановні організатори, учасники та гості святкування ювілею!

125 років відділяють нас від дня народження видатного сина українського народу, героїчного борця за патріаршій устрій національної Церкви, героїчного сповідника віри, глибокого богослова та великого Пастиря-Предстоятеля Української греко-католицької церкви Блаженнійшого Йосифа Сліпого.

Світлої пам'яті Патріарх Йосиф був свідком подій майже цілого буремного ХХ сторіччя. Крізь трагічні етапи історії, революції, війни, мільйонні людські трагедії та особисті втрати він проніс вогонь свого незламного духу, жар серця патріота України та захисника української Церкви. У пам'яті нащадків він залишиться не тільки, як кардинал, верховний Архієпископ і Патріарх, а, перш за все, як мученик віри і совісті, в'язень заради Христа, як виняткова особистість, що увійшла в історію Церкви, залишила яскравий слід у світовій богословській та інтелектуальній традиції.

Впевнений, що спадкоємці Великого Ієрарха, чий день народження ми урочисто святкуємо, наслідують героїчні риси його незламного характеру, палку любов до Батьківщини, народу і Церкви, візьмуть за приклад його життя як багаторічний подвиг, здійснений попри тюрми, заслання, табори і знущання.

Зичу всім організаторам, гостям та учасникам святкування славного ювілею добра і злагоди на шляху, заповіданому Патріархом Йосифом Сліпим — молитися, працювати і боротися за збереження і розбудову нашої рідної Держави та утвердження християнської віри!

Міністр культури України Євген Нищук

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині за вчинений ...
Наступна новина: Вінничина: в області ...

КОМЕНТАРІ