Тернопільщина перейматиме досвід норвезьких колег щодо виробництва біоенергії

Тернопільщина перейматиме досвід норвезьких колег щодо виробництва біоенергії

20.02.17 11:12 0 527
Для кожної європейської країни важливо досягнути власної енергонезалежності. Відтак необхідно вчитися ефективно використовувати наявні енергоресурси на місцях. Про це заявив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов під час підписання меморандуму про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією, громадською організацією «Науково-технічний центр «Біоенергія», Борщівською міською радою, Борщівським агротехнічним коледжем та міжнародним фондом «Енержі Фарм».

Даний меморандум передбачає впровадження Норвезько-Українського Проекту «Створення центру для біоенергетики та управління місцевими енергоресурсами», який реалізовується під егідою Міністерства Закордонних Справ Королівства Норвегії у м. Борщів Тернопільської області.

Основною метою Проекту є збільшення виробництва й використання біоенергії та інших видів відновлювальної енергії, а також розробка плану раціональної інфраструктури для енергетичної безпеки Західного регіону України.

«Є ресурси і є потреби, а між ними необхідно налагодити ефективну логістику. Норвегія має передовий досвід розбудови сектору відновлюваної енергетики, тож це безцінна можливість перейняти корисний досвід, який у подальшому сприятиме розвитку біоенергетики в Україні», — зазначив голова громадської організації «Науково-технічний центр «Біоенергетика» Михайло Гументик.

Проект передбачає практичні й теоретичні навчальні програми щодо впровадження відновлювальних джерел енергії на базі громадської організації «Науково-технічний центр «Біоенергія» у м. Борщів та в Борщівському агротежнічному коледжі. У рамках співпраці передбачається поділ досвідом щодо використання біомаси, переробки відходів, будівництво котелень тощо. А також створення розсадників біоенергетичних культур, підготовку угод щодо організації енергетичних господарств, розробку планів співробітництва та обмін досвідом з Північним та Європейським біорегіонами.

«Своїми підписами ми підтверджуємо нашу готовність до ефективної двосторонньої співпраці. Тернопільська область на рівні з Львівською та Івано-Франківською достатньо забезпечена енергоресурсами. На даний час нам необхідно навчити й підготувати фахівців, які зуміють на практиці реалізувати теоретичні напрацювання», — підсумував Олег Валов.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ