Тернопільщина відзначила 125-річчя від Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

Тернопільщина відзначила 125-річчя від Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

20.02.17 08:44 0 466
На Тернопільщині вшанували пам'ять видатного земляка Патріарха Йосифа Сліпого з нагоди 125-річчя від Дня його народження. У музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» ім. Йосифа Сліпого, розташованому в селі Заздрість на Теребовлянщині, відправили Архиєрейську Божественну Літургію за участі Блаженнішого Святослава Шевчука.

«Ми хочемо тут, у тій урочистій Літургії подякувати Господу Богу за дар, такого великого мужа, провідника, учителя для нашої Церкви і для нашого народу. У часи переслідувань він був голосом не лише мовчазної Церкви, але й мовчазного, закритого в тюрмі Радянського Союзу, українського народу. ми дякуємо Господу Богу за те, що він провів нашу Церкву, наш народ через усі лихоліття і ми маємо можливість тут, соборно за це Богові дякувати», — зазначив Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ.

По закінченню літургії священнослужителі освятили відновлений музейно-меморіальний комплекс, споруджений у місцевості, де проживав Патріарх, а також відправили панахиду. Відбулося урочисте відкриття нової музейної експозиції, а потім допрем'єрний показ документального фільму «Операція «РИФИ» Фільм 1 з циклу «Патріарх Йосиф Сліпий».

«Роль цієї особистості — непересічна. Це людина, яка 18 років свого життя провела у концентраційних таборах лише за те, що мала свої переконання та була громадянином України. Cаме він, наш видатний земляк, заклав основи і Українського греко-католицького університету, який вже з 60-х років став основою для відновлення духовенства Української Греко-Католицької Церкви», — підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Цьогоріч в області планується ціла низка заходів, присвячених пам'яті Йосифа Сліпого, зазначив очільник області.

Деталі в сюжеті телеканалу ІНТБ

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Вінницької ...
Наступна новина: Формується новий склад ...

КОМЕНТАРІ