У 2016 році на Тернопільщині завершили шість довгобудів – Віктор Кузяк

У 2016 році на Тернопільщині завершили шість довгобудів – Віктор Кузяк

20.02.17 12:11 0 674
Начальник Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Віктор Кузяк 17 лютого зустрівся з представниками засобів масової інформації Тернопільщини, щоб проінформувати про результат роботи управління за 2016 рік.

Як повідомив Віктор Кузяк, у 2016 році завдяки співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування та спеціалістів управління капітального будівництва Тернопільської ОДА було реалізовано три державних програми фінансування:

• державний фонд регіонального розвитку;

• субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій;

• субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територій громад.

Загалом у 2016 році УКБ Тернопільської ОДА було замовником (з відповідним технічним наглядом) по 66 об'єктах; тільки технічний нагляд здійснювало по 21 об'єкту. Важливим є те, що у 2016 році вдалося завершити шість довгобудів, які на даному етапі готуються до здачі.

Фонд Регіонального розвитку

За результатами конкурсного відбору у 2016 році відібрано загалом 54 інвестиційних проекти, що фінансувалися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у сумі 93,6 млн грн., з місцевого бюджету було передбачено – 23,9 млн грн.

З цих коштів на нове будівництво передбачено 27,5 млн грн., на реконструкцію, переоснащення та капітальний ремонт – 89,9 млн грн.

У розрізі галузевий перелік виглядає наступним чином:

• освіта – 30 об'єктів, на суму 28,2 млн грн.

• охорона здоров'я – 8 об'єктів, на суму понад 26 млн грн.

• ЖКГ – 7 об'єктів, на суму 28,3 млн грн.

• культура - 7 об'єктів, а суму 7,5 млн грн.

• соціальний захист – 1 об'єкт, а суму 3 млн грн.

• 1 адміністративне приміщення, в якому розміщено клуб, бібліотека та фельдшерсько-акушерний пункт на суму 409,43 тис. грн.

При цьому відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації, управління капітального будівництва було визначено замовником по 46 об'єктах в області, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у сумі 75, 5 млн грн.

Віктор Кузяк відзначив, що для забезпечення раціонального використання державних коштів в процесі реалізації усіх вищезазначених програм фінансування тендерним комітетом УКБ Тернопільської ОДА протягом 2016 року проведено 27 процедур закупівель. «Це було здійснено на підставі Закону України «Про здійснення державних закупівель» та Закону України «Про публічні закупівлі», - уточнив він.

Віктор Кузяк звернув увагу на те, що освоєння коштів в результаті реалізації проектів відбулося на 99,4% - з виділених 75484,520 тис. грн. використано 75044,131тис. грн. Таким чином завершено та введено в експлуатацію 41 об'єкт з 46, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. «П'ять об'єктів є перехідними на 2017 рік, тож роботи по ним продовжаться в нинішньому році», - зауважив він.

Важливим є те, що у 2016 році вдалося завершити шість довгобудів, які на даному етапі готуються до здачі:

• Реконструкція радіологічного корпусу з надбудовою під розміщення лабораторного комплексу та централізованої стерилізації комунального закладу Тернопільської обласної ради “Тернопільська університетська лікарня” по вул. Клінічній, 1 в м. Тернополі (будівельні роботи розпочато в 2011 р.).

• Реконструкція існуючих будівель санчастини, котельні та магазину під стаціонарне геріатричне відділення Шумського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян по вул. Садова, 4, в с.Великі Дедеркали Шумського району (будівельні роботи розпочато в 2009).

• Реконструкція біологічних очисних споруд продуктивністю 800 м3/добу м. Ланівці (будівельні роботи розпочато в 2009).

• Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів на 180 учнів в селі Горигляди Монастириського району (будівельні роботи розпочато в 2008 р.).

• Будівництво плавального басейну для Козівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 по вул. Вітошинського, 14 в смт Козова (будівельні роботи розпочато в 2009 р.).

• Реконструкція лікарняного корпусу під інфекційне відділення для дітей і дорослих та приміщення кафедри медичного університету з прибудовою сходової клітки та ліфта по вул.Пирогова, 16 в м.Тернополі (будівельні роботи розпочато в 2015 р.).

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2016 р 200, Тернопільській області у 2016 році було передбачено 141,5 млн грн.

Ця сума була розподілена на 194 об'єкти та заходи. Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА виступало замовником по 10 з них - на суму 3,05 млн грн. Ще по 9 об'єктах, що реалізовувалися у громадах, спеціалісти УКБ здійснювали технічний нагляд.

Таким чином, у 2016 році за кошти субвенції на розвиток громад виконано такі роботи:

• впроваджено енергозберігаючі заходи у ЗОШ I-II ступенів с.Байківці;

• будівництво повітряних ліній електропередач в с. Байківці;

• розпочато капітальний ремонт будівлі центру позашкільної роботи з учнівською молоддю (Палац Гнєвоша) в смт. Золотий Потік;

• проведено капітальний ремонт доріг в смт Підволочиськ та в м. Шумськ;

• розпочато реконструкцію адмінбудинку Великогаївської сільської ради;

• здійснено капітальний ремонт адміністративної будівлі Коропецької селищної ради.

В цілому показник використання коштів по вищезазначеній субвенції в області склав 95%, по об'єктах, де замовником виступає управління капітального будівництва обласної державної адміністрації – 99%.

«За підсумками 2016 року хотілося б відзначити, що на Тернопільщині є громади громади, які найкращим чином проявили себе та всіляко сприяли у реалізації об'єктів. Зокрема, це – Байковецька, Великогаївська та Шумська ОТГ», - звернув увагу Віктор Кузяк.

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій

Постановами Кабінету Міністрів України від 24.06.2016р. №395 та від 26.10.2016р. № 755 Тернопільській області у 2016 році було передбачено 62 млн грн.

Отримавши таку допомогу від держави, в Тернопільській області було затверджено 209 об'єктів і заходів, які фінансувалися у 2016 за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Управління капітального будівництва ОДА було замовником по 10 з цих об'єктів - на суму 8,4 млн грн. Технагляд здійснювало - ще по 12 з цих об'єктів.

При цьому на нове будівництво було передбачено 1,9 млн грн, на реконструкцію, переоснащення та капітальний ремонт – 6,5 млн грн.

У розрізі галузевий перелік виглядає наступним чином:

• освіта – 7 об'єктів, на суму 5,7 млн грн;

• охорона здоров'я – 1 об'єкт, на суму 470 тис. грн;

• ЖКГ – 2 об'єкта, на суму 2,2 млн грн.

Найбільш знаковими обєктами, які були завершені у 2016 році за кошти вищезазначеної субвенції є такі:

• Реконструкція системи опалення в допоміжних приміщеннях Підгаєцької ЦРКЛ по вул.Шевченка, 19 в м. Підгайці Підгаєцького району Тернопільської області;

• Реконструкція котельні дитячого ясла-садку "Журавлик" по вул. Боднарська, 8-а в м. Підгайці Тернопільської області;

• Капітальний ремонт Великоберезовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів та інші.

Загалом же по даному виду субвенції, усі об'єкти, які вело управління капітального будівництва ОДА, завершено та введено в експлуатацію у 2016 році. Показник використання коштів в цілому по області склав 99%, в тому числі по об'єктах управління – 99%.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині у минулому ...

КОМЕНТАРІ