В Житомирській області жителі Любарського району підтримують реформу децентралізації

В Житомирській області жителі Любарського району підтримують реформу децентралізації

20.02.17 09:07 0 526
У Любарському районі вчора, 16 лютого, відбулось активне обговорення процесу утворення об'єднаної територіальної громади.

Схід села був ініційований безпосередньо жителями с. Пединки, яким небайдужа доля їх рідного населеного пункту. Адже в реформі децентралізації на прикладі інших створених ОТГ області вони вбачають ефективний розвиток як економічної, так і соціальної сфер.

Участь у заході взяли директор Житомирського Регіонального центру розвитку місцевого самоврядування Василь Невмержицький, голова районної ради Ігор Кучер, заступник голови РДА Андрій Чмирук та більше сотні жителів села.

Підтримуючи жителів Любарського району у їх виборі, Василь Невмержицький зазначив: « кожен з вас може переконатись в тому, що об'єднання у громади – це реальне відновлення шкіл, лікарень, ФАПів, це ремонт та будівництво доріг, реконструкція вуличного освітлення. Тому ваша позиція та ваш вибір є однозначно правильними і сподіваюсь, що вже найближчим часом ви побачите та відчуєте всі ці переваги».

Після бурхливого та емоційного обговорення – адже голова сільської ради виступила проти об'єднання – жителі села дали згоду на приєднання до майбутньої Любарської ОТГ: 80 осіб проголосували «за», лише 5 – «проти», інші утримались.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міністерство юстиції ...
Наступна новина: Судитимуть посадовця ...

КОМЕНТАРІ