Фестиваль WeGame очима відвідувача

Фестиваль WeGame очима відвідувача

21.02.17 21:14 0 1085

8 - 9 квітня 2017 року у Києві відбудеться фестиваль WeGame. Що від нього чекати? Розповість нам про це Богданов Андрій, який у минулому році відвідав даний фестиваль. Про що цей івент? Про комп'ютерні ігри, кіберспорт, комікси, косплей, VR і взагалі цифрові розваги. Відмінна тусовка для гиків і геймерів. Але почнемо спочатку.

Цього разу фестиваль 2016 року проходив в "АККО Інтернешнл" (це виставковий цент в глибині парку Пушкіна біля метро Шулявка). Я мало не поїхав на Олімпійський, по старій пам'яті (перший WeGame проходив саме там), але вчасно вивчив уважно квиток. Сам парк описувати сенсу немає, просто гарне місце для прогулянок. Але ось в суботу наближення до WeGame було помітно ще з Шулявки: декілька косплеєрів когось чекали прямо біля перехода, а по дорозі до парку і назад йшли люди з бейджами.

У самому парку концентрація гиків збільшилася в рази. На головній алеї я зустрів відразу чотирьох колоритних дівчат (правда я без поняття, кого вони зображували).

Ще трохи і я підійшов до головного входу на фестиваль. Майданчик перед будівлею теж став частиною фестивалю. Тут можна було перекусити, пофотографуватися і просто поспілкуватися з однодумцями.

Трохи погулявши, я все ж попрямував всередину, побачити те, заради чого я провів в дорозі трохи більше години.

Перше - людей було дуже багато. Більше, ніж на першому WeGame, хоч і прийшов я не в самий розпал. Друге - було дуже жарко, мабуть вентиляція не до кінця справлялася. Третє - всередині косплейщиків було ще більше. Було відчуття, що прикрасити одяг хоча б трохи вирішив кожен третій відвідувач, а десь 10 % людей були дуже серйозно заморочені своїми костюмами.

Територія фестивалю була поділена на зони. Спершу я вирішив пройти до настільних ігор. Вони були найближче, а їх я люблю. В що пограти було дуже багато: від MTG до Дженга (саме вона приваблювала найбільше людей в момент падіння "вежі").

Затримався я на грі "Timeline" і трохи пізніше знайшов любителів манчкінів, але вони грали в якусь дику колоду з доповнень, яку я не знав. Далі я прогулявся по стендах (косплей!). Знайшов зону відпочинку, де можна було порубиться в Mortal Combat.

І нарешті добрався до киберспортивної частини, де вже рубалися в CS: GO і Dota 2. Як пізніше влучно зауважила дружина: це нагадувало старі комп'ютерні клуби - кілька людей грають, а десяток - стоїть над ними і заглядає в монітори.

Зрозуміти систему проведення чемпіонату я не зміг, правда не сильно і намагався. Команди змінювали одна одну, хтось обговорював стратегії, хтось - гру супротивників. Але до фіналів було далеко, а мене чекала дружина і наступна зона.

Після кіберспортивної зони я витратив трохи грошей і став гордим володарем брелока Dota, пари наклейок, а дружина раділа "маховику часу" з Гаррі Поттера. Взагалі сувеніри були на будь-який смак: від чашок і магнітів, до килимків і спеціальних очних лінз. Від "Відьмака" до "Гри престолів" і від "World of Tanks" до "League of Legends". Загалом, будь-який гик знайшов би, куди витратити сотню-другу гривень. Зазначу тільки, що ціни не кусалися, а продавці вміло рекламували товар.

Найголовніше ж, що було на фестивалі WeGame - це атмосфера. Величезна кількість любителів ігор, коміксів, усміхнених і доброзичливих. Дуже добре, що в Україні набирає популярності подібний рух і такий вид відпочинку.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ