В Житомирській області геннадій Зубко назвав головні завдання для місцевого самоврядування

В Житомирській області геннадій Зубко назвав головні завдання для місцевого самоврядування

22.02.17 09:10 0 501
Серед першочергових завдань, які стоять перед місцевим самоврядуванням – це секторальна децентралізація. Люди хочуть бачити зовсім іншу якість освіти, медицини, планування територій, соціальних і адміністративних послуг в регіонах. І саме за рахунок обласних і місцевих бюджетів, громади це можуть втілювати у життя. На цьому наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на з'їзді Української асоціації районних та обласних рад.

«Таким прикладом є Слобожанська об'єднана територіальна громада, яка розвивала інфраструктуру тільки за рахунок власного бюджету. Тому хочу окремо подякувати громадам за впровадження децентралізації та ефективне використання інструментів реформи», — зазначив Геннадій Зубко.

Серед інших завдань, окреслених Віце-прем'єр-міністром: створення нової української школи, яка передбачає облаштування інфраструктури, нові дороги, спортивні майданчики, розвиток позашкільної освіти. « ми маємо концепцію і протягом тижня запропонуємо комплексний підхід до запровадження таких заходів, що передбачає в першу чергу мобілізацію всіх ресурсів навколо цього питання. Це і державні субвенції, і кошти обласного і місцевого бюджетів, субвенції ОТГ, ДФРР, програми з секторальної децентралізації», — підкреслив Геннадій Зубко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кожного дня ми маємо ...
Наступна новина: Кінозустріч розказала ...

КОМЕНТАРІ