Тепло в домівках чернігівців до кінця опалювального сезону гарантовано буде

Тепло в домівках чернігівців до кінця опалювального сезону гарантовано буде

22.02.17 12:21 0 520
Чи вдарить оголошений надзвичайний стан в енергетиці по чернігівцях – таке питання задав Чернігівський міський голова керівникам «ТЕЦ» та «Облтеплокомуненерго» на розширеній нараді в Чернігівській міській раді.

Згідно з відповіддю заступника директора з постачання та збуту теплової енергії КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ фірми "Технова" Володимира Кривенка, зараз це підприємство скоригувало виробництво: зменшило споживання вугілля до 1 тони на добу і натомість збільшило споживання газу. На один котел ТЕЦ працює повністю на газу, а інші на змішаному паливі (це вугілля і газ). Але обсяги виробленої електричної та теплової енергії не змінилися, і в цьому режимі підприємство готове забезпечувати їх і надалі відповідно до потреб споживачів. Отже, тепло у домівках чернігівців до кінця опалювального періоду гарантовано буде. Наявних запасів вугілля підприємству вистачить на місяць, і на сьогоднішній день його постачання маленькими партіями продовжується.

Директор ПАТ «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко на нараді та в своєму подальшому коментарі журналістам повідомив, що на підприємство працює штатно. Якщо виникне надзвичайна ситуація, то в реверсному режимі передати тепло від ОТКЕ в частину тих мереж, які обслуговують споживачів ТЕЦ, технічно можливо. Але, на його думку, такої необхідності виникнути не повинно.

На випадок запровадження граничних рівнів постачання електроенергії для підприємств ОТКЕ заздалегідь розробило графіки роботи в зміненому режимі. І, навіть якщо буде необхідність у відключеннях об'єктів теплопостачання, це буде робитися не хаотично, як у 2014 році, а за збалансованим графіком – так, що населення цього не відчує.

Владислав Атрошенко на нараді висловив сподівання на те, що, враховуючи готовність теплогенеруючих підприємств міста, а також прогнози синоптиків про ранню весну цього року, великих ризиків для міста нема.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ТОП-10 самых популярных в ...
Наступна новина: Пішою ходою та молодіжним ...

КОМЕНТАРІ