Малий та середній бізнес у Чернігові: нових зареєстрованих юросіб учетверо більше,ніж припинених

Малий та середній бізнес у Чернігові: нових зареєстрованих юросіб учетверо більше,ніж припинених

22.02.17 09:07 0 438
Основою економіки Чернігова є малий та середній бізнес, який забезпечує зайнятість 55 тисяч жителів нашого міста. Про це йдеться у звіті про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста на 2016 рік, який виконком Чернігівської міської ради затвердив на своєму засіданні 15 лютого.

Відповідно до даних цього звіту, джерелом яких є відомості державної податкової інспекції, у Чернігові протягом минулого року кількість зареєстрованих юридичних осіб у 4 рази перевищила кількість скасованих. І загальний підсумок обох цих процесів – плюс 633 такі підприємства-юрособи в місті за рік.

Одночасно з цим загальна кількість зареєстрованих у Чернігові ФОП за підсумками року зменшилася на 989. Хоча, зокрема, у ІІ та ІІІ кварталах 2016-го динаміка була прямо протилежною: зареєстрованих ФОП було на 386 більше. Однією з причин цього стала робота виконкому міської ради, разом з фінансовою інспекцією та Держпраці, над легалізацією зайнятості в місті.

Проте, негативні очікування підприємців щодо мінімальної зарплати, податкових змін призвели в ІV кварталі до мінусового сальдо стосовно зареєстрованих і припинених. Як відомо, активний процес припинення діяльності фізосіб-підприємців відбувався по всій Україні у грудні минулого року та січні поточного. За даними податкової, за цей час у Чернігові 2.4 тис ФОП зупинили діяльність, однак тільки 13% (302 ФОП) з них були такими, що отримували у 2016 році доходи, решта – не працюючі. Тобто, можна сказати, що відбувалася констатація факту. У той же час, 465 фізичних осіб-підприємців у Чернігові в цей період зареєстрували свою діяльність.

З метою підтримки бізнес середовища у 2016 році міською радою запроваджено пільгу зі сплати земельного податку для промислових підприємств. Також у Чернігові прийнята програма підтримки малого та середнього підприємництва, для координації реалізації якої утворений дорадчий комітет.

Довідково:

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роботодавців Закарпаття ...
Наступна новина: Кожного дня ми маємо ...

КОМЕНТАРІ