На Тернопіллі учасник Революції Гідності став радником голови обласної державної адміністрації

На Тернопіллі учасник Революції Гідності став радником голови обласної державної адміністрації

22.02.17 10:58 0 447
Учасника Революції Гідності, жителя Тернопільщини Богдана Брича призначено радником голови Тернопільської обласної державної адміністрації на громадських засадах.

Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Степан Барна 20 лютого.

«Для нас дуже важлива підтримка людей, які брали активну участь у акціях протесту під час Революції Гідності у 2014 році. Я переконаний, що не прислухатися до думки цих людей було б неправильно. Тому в нашій області, як і в інших регіонах, згідно з дорученням Президента України Петра Порошенка, призначено радника голови обласної державної адміністрації на громадських засадах. Він буде координатором між владою області і організаціями майданівців в нашій області, родинами загиблих, пораненими активістами», - зазначив Степан Барна.

Богдан Брич наголосив, що дуже б не хотів, щоб це призначення було лише галочкою.

«Три роки ми чекаємо змін і дуже боляче чути від людей закиди: «А чого добився Майдан?» Так, ми дали величезний кредит довіри владі і в Києві, і на місцях. Зараз ми апелюємо і до влади, до людей, які відповідають за ті процеси, які відбуваються в країні. Я справді хотів би допомагати Вам у вирішенні проблем майданівців та бійців АТО, але також я б хотів, щоб всі вони були почуті», - констатував Богдан Брич.

У листопаді 2013 р., після побиття студентів, Богдан Брич залишився на Майдані. Не усвідомлюючи, чим це може закінчитися, вирішив йти до кінця. 18 лютого 2014 р. був поранений, однак вижив дивом. Снайпер влучив у каску, яка розлетілась на друзки і застрягла у черепі. Після довгого лікування і реабілітації створив ГО «Майдан Тернопіль», об'єднавши навколо ідеї кілька десятків однодумців. Учорашні майданівці намагались реагувати на будь-які порушення з боку влади, скоординовували свої дії з іншими активістами Тернопільщини. Ще одним напрямком роботи ГО «Майдан Тернопіль» стала допомога армії. Якби не поранення, Богдан неодмінно служив би на Сході, за станом здоров'я залишалось тільки волонтерство.

До Дня Незалежності у 2014 р. у Гаях Шевченківських у Тернопільському районі з ініціативи Богдана Брича відкрили один з перших в Україні пам'ятників Небесній Сотні. В

осени 2015 р. владу у селі Гаї Шевченківські Богданові Бричу довірило 63% односельців.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вибори міського голови у ...

КОМЕНТАРІ