Вінничина: прокуратура вимагає від батьків та органів профілактики посилення уваги за підлітками,які перебувають у соціальних мережах у «групі смерті»

Вінничина: прокуратура вимагає від батьків та органів профілактики посилення уваги за підлітками,які перебувають у соціальних мережах у «групі смерті»

22.02.17 08:57 0 519
Останнім часом у засобах масової інформації висвітлено непоодинокі випадки долучення підлітків у соціальних мережах до «груп смерті», таких як «Море китів», «Тихий дім», «Небесний кит», «Синій кит», «F57» тощо, наслідком яких є самогубство.

Окрім цього, діти грають у не менш небезпечні ігри такі як «Зникни на 24 години» та «Перебіжи дорогу», внаслідок чого можуть в силу свого вікового розвитку стати жертвами злочинів або ж бути втягнутими у злочинну діяльність, а також отримати тілесні ушкодження несумісні з життям.

Слід зазначити, що на даний час, на щастя, у Вінницькій області не зафіксовано випадків самогубств дітей через смертельні ігри.

Але прокуратура звертається до усіх батьків або осіб, які їх замінюють та вимагає належного виконання обов’язків по вихованню дітей. Просимо підвищити увагу за психологічним станом та адеквантною поведінкою дітей, запобігти постійному перебуванню неповнолітніх у соціальних мережах, перевірити на тілі дитини наявність будь-яких порізів та малюнків, у тому числі у вигляді китів, а також забезпечити їх змістовним дозвіллям.

Окрім цього, прокуратура звертає увагу всім органам профілактики області на необхідності активізації роботи з метою виявлення проблемних підлітків, вжиття реальних заходів до недопущення та усунення настання негативних наслідків для дітей, результатам якої буде надана принципова оцінка, у тому числі, за наявності підстав, заходами кримінально – правового характеру.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останній тиждень у ...
Наступна новина: Затримано громадянина ...

КОМЕНТАРІ