Вибори міського голови у Луцьку можуть відбутися у новоствореній об'єднаній громаді

Вибори міського голови у Луцьку можуть відбутися у новоствореній об'єднаній громаді

22.02.17 11:12 0 523
Відбулося засідання постійної депутатської комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Участь у роботі комісії взяли заступник міського голови Сергій Григоренко, депутати Костятин Петрочук, Петро Бойко, Микола Яручик, Віктор Ящук та Андрій Козюра.

Одним із перших депутати розглянули проект рішення “Про надання згоди на організацію співробітництва Луцької міської ради із Підгайцівською сільською радою”, який підготував заступник міського голови Сергій Григоренко. Він зазначив, що співпрація із Підгайцями не потребує вкладання значних коштів, адже ця громада володіє достатніми фінансовими ресурсами. “З боку Луцька — допомога у створенні проекту реконструкції каналізаційної мережі, вирішення питання транспортного сполучення та відкриття філії ЦНАП”, - акцентував він. Депутати підтримали проект рішення .

Окрім цього, Сергій Григоренко наголосив, що Підгайцівська сільська рада, з якою активно ведеться співробітництво, уже фактично погодилася на об'єднання із обласним центром, направивши лист із відповідним проханням до Верховної Ради України. Тому на дострокових виборах, які відбудуться у Луцьку у зв'язку зі смертю міського голови Миколи Романюка, ймовірно, визначать голову об'єднаної територіальної громади.

Також члени комісії взяли до відома інформацію про виконання Програми економічного та соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки за підсумками 2016 року, підтримали проект рішення про затвердження звіту про виконання бюджету міста Луцька за 2016 рік та внесення змін до бюджету міста.

Одним із питань, винесених на розгляд, було затвердження Програми використання коштів депутатського фонду у 2017 році. За словами депутата Андрія Козюри, у бюджеті на реалізацію Програми передбачено фінансування у розмірі 4, 3 млн грн, тобто по 100 тис грн у фонді кожного депутата. Андрій Козюра запропонував витрачати ці кошти не лише на господарські потреби виборчого округу, а й на матераільну допомогу громадянам, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Його пропозицію підтримали, однак суму надання матеріальної допомоги депутати рекомендували обмежити, встановивши розмір виплати на одну особу у сумі не більше 3200 грн. При цьому загальна частка матеріальної допомоги у структурі депутаського фонду не повинна перевищувати 10 відсотків. Депутати підтримали проект рішення із запропонованими змінами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі учасник ...
Наступна новина: Аграрії Вінниччини планують ...

КОМЕНТАРІ