Що собою представляє пост охорони

Що собою представляє пост охорони

23.02.17 13:43 0 3531

Постом охорони називається будівля, яка використовується для розміщення в ній 1-го чи декількох вахтерів, охоронців чи працівників служби безпеки. Такий пост одночасно є і захисною спорудою, і укриття від негоди, і контрольно-спостережним пунктом.

Він являє собою металеву будку, найчастіше утеплену, оснащену вікнами і спеціалізованими елементами внутрішньої обробки. Така конструкція може використовуватися в якості стаціонарного пункту поліції, контрольно-пропускного пункту на підприємстві, будки для охорони будмайданчика, прибудинкової території, автостоянки і будь-яких інших об'єктів. Головне, щоб вона відповідала вимогам безпеки і забезпечувала для співробітників комфортні умови, адже перебування на посаді може бути дуже тривалим. До речі, переглянути приклади постів охорони можна на сайті artmetall.ua/storozh.

Зовні пост охорони покривають оцинкованим профнастилом або полімерними листами. Колір може визначатися призначенням будки (наприклад, червоний для пункту пожежної охорони) або визначатися фірмовим стилем компанії. Зазвичай в ній розміщується три вікна: два оглядових і одне невелике - для спілкування, обміну документами, видачі пропусків, ключів і т. д. Дах поста в стандартній комплектації може бути односхилим, двосхилим або арковидним.

Внутрішнє оснащення поста охорони покликане забезпечити такі умови, які дозволять співробітникам нести свою службу, не виходячи з будки. У ній може розташовуватися обладнання для управління шлагбаумами, автоматичними воротами, освітленням, системами відеоспостереження, сигналізації, оповіщення та інші інженерні комунікації. Якщо будка використовується в якості поста пожежної охорони, вона оснащується обладнанням, призначеним для попередження спалахів і гасіння вогню.

Залежно від умов експлуатації виробляють різні варіанти будок:

  • зі звичайним рівнем теплоізоляції;
  • із підвищеним рівнем теплоізоляції.

Для того щоб пункт охорони міг функціонувати і в зимові морози, в ньому встановлюють додаткове теплове обладнання:

  • обігрівачі;
  • гармати;
  • завіси

Для захисту від літньої духоти:

  • вентиляцію;
  • кондиціонери.

Сьогодні є можливіть виготовити на замовлення будку для охорони за типовими і індивідуальними проектами. Всі вони відрізняються високою надійністю і довгим терміном служби.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Як вибрати СТО для ...

КОМЕНТАРІ