У Рівненській області прокуратура вживає заходи до повернення об’єктів нерухомості,які незаконно вибули із комунальної та державної власності

У Рівненській області прокуратура вживає заходи до повернення об’єктів нерухомості,які незаконно вибули із комунальної та державної власності

24.02.17 12:00 0 501
Органи прокуратури Рівненської області вживають системні заходи представницького характеру з метою захисту інтересів держави в суді у сфері державної та комунальної власності.

Зокрема, у минулому році прокурори пред'явили позови у цій сфері на суму понад 7,6 млн грн, за результатами судового розгляду вже задоволено позови на суму понад 5,4 млн грн. За наслідками опрацювання матеріалів виявлено 6 фактів кримінальних правопорушень, про що внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження.

Так прокуратура Рівненської області вжила результативні заходи щодо реального повернення у державну власність незаконно відчуженого комплексу будівель та споруд Дубенського комбінату хлібопродуктів.

Погодившись із позовними вимогами прокуратури, Рівненський апеляційний господарський суд у грудні 2016 року постановив визнати недійсним рішення органу місцевого самоврядування та скасувати свідоцтво про право приватної власності на зазначені об'єкти нерухомості, вартість яких становить 4,6 млн грн.

Доведено, що рішення, відповідно до якого за акціонерним товариством зареєстровано право приватної власності на об'єкти нерухомості площею майже 20 тис кв м, прийнято у 2012 році незаконно – всупереч встановленій законодавством забороні щодо зміни форми власності на вищевказане державне майно.

На виконання судового рішення реєстрацію права приватної власності на згадані будівлі комбінату у лютому 2017 року скасовано державним реєстратором, що означає реальне повернення державі майнового комплексу.

З початку 2017 року на захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності прокурори пред'явили позови на суму близько 273 млн грн, які перебувають на розгляді.

Так прокуратурою заявлено до суду позов в інтересах держави до Кузнецовської міської ради про визнання недійсним її рішення, яким скасовано розпорядження голови міської ради, згідно якого у комунальну власність територіальної громади міста передано об'єкти житлового фонду площею понад 600 тис кв м.

Судовий розгляд цієї справи триває.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Магніт на холодильник - ...
Наступна новина: Неефективні котельні у ...

КОМЕНТАРІ