У Рівненській області до суду скеровані клопотання про звільнення посадовців юридичних осіб приватного права від кримінальної відповідальності за корупційні злочини

У Рівненській області до суду скеровані клопотання про звільнення посадовців юридичних осіб приватного права від кримінальної відповідальності за корупційні злочини

24.02.17 13:06 0 565
Прокуратурою Рівненської області направлено до суду два клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності двох осіб, які вчинили кримінальне корупційне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі).

В ході досудового розслідування, яке проводилось слідчими СУ ГУНП в Рівненській області, встановлені докази давання представниками юридичних осіб приватного права неправомірної вигоди в сумі по 4 тис грн кожний для службової особи контролюючого органу, яка займала відповідальне становище, за накладення мінімальних штрафних санкцій в інтересах вищевказаних підприємств.

При цьому, враховуючи те, що хабародавці добровільно звернулися до правоохоронних органів ще до реєстрації кримінального провадження та повідомлення про підозру про вчинення кримінальних корупційних правопорушень, такі особи підлягають звільненню судом від кримінальної відповідальності, на підставі ч. 5 ст. 354 КК України.

Довідково: відповідно до ч. 5 ст. 354 КК України, особа, яка запропонувала, пообіцяла або надала неправомірну вигоду, звільняється від кримінальної відповідальності за злочини, передбачені статтями 354, 368-3, 368-4, 369, 369-2 цього Кодексу, якщо після пропозиції, обіцянки чи надання неправомірної вигоди вона - до отримання з інших джерел інформації про цей злочин органом, службова особа якого згідно із законом наділена правом повідомляти про підозру, - добровільно заявила про те, що сталося такому органу та активно сприяла розкриттю злочину, вчиненого особою, яка одержала неправомірну вигоду або прийняла її пропозицію чи обіцянку.

Зазначене звільнення не застосовується у разі, якщо пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди були вчинені по відношенню до осіб, визначених у частині четвертій статті 18 цього Кодексу.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині практичні ...
Наступна новина: В Луцьку на обліку у службі ...

КОМЕНТАРІ