На спільній нараді керівники правоохоронних органів Рівненщини обговорили шляхи забезпечення правопорядку в області

На спільній нараді керівники правоохоронних органів Рівненщини обговорили шляхи забезпечення правопорядку в області

24.02.17 12:50 0 704
У прокуратурі Рівненської області 23.02.2017 відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів з питань протидії корупції та злочинності, насамперед, на пріоритетних напрямах та в організованій формі, за підсумками роботи у 2016 році.

У роботі наради взяли участь голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук, заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко, керівники Головного управління Національної поліції в Рівненській області Валерій Присяжнюк, Головного управління Державної фіскальної служби в Рівненській області Дмитро Зайцев, Рівненської митниці Державної фіскальної служби України Андрій Чеборай, військовий прокурор Рівненського гарнізону Віктор Петриченко, начальники Луцького прикордонного загону Микола Скарвінко, управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ НП України В'ячеслав Єфтеній, управління патрульної поліції в м. Рівне Департаменту патрульної поліції Сергій Мерчук, Поліського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції НП України Олег Лепеха, а також працівники регіональної, місцевих прокуратур, обласних та міжрегіональних правоохоронних органів.

Відкриваючи нараду, її головуючий – прокурор Рівненської області Олег Соболь зазначив, що правоохоронні органи регіону доклали зусиль для адекватного реагування на виклики, які визначали суть криміногенної обстановки на території області. Вжиті заходи та злагоджена співпраця усіх правоохоронних органів краю разом із громадськістю сприяли стабілізації криміногенної ситуації в області. І як результат, досягнуто значно нижчого рівня ніж по державі кримінальних правопорушень на 10 тис населення (103 проти 138,6).

Було відмічено, що на тлі зареєстрованих кримінальних правопорушень значно менше вчинено умисних вбивств, злочинів проти основ національної безпеки України, у сфері забезпечення призову та мобілізації.

Знешкоджено на території регіону 4 організованих злочинних групи, викрито 41 кримінальне корупційне правопорушення. Постійно тривала робота з попередження, виявлення та припинення незаконних операцій з бурштином, землею, лісом, бюджетними коштами.

Разом з тим, певні прорахунки в організації діяльності правоохоронних органів з протидії правопорушень стали підґрунтям до негативних тенденцій у загальній структурі злочинності.

Особливо закцентовано увагу присутніх на суттєвий ріст злочинів проти власності, незаконних заволодінь транспортними засобами, а також умисних тяжких тілесних ушкоджень. Турбує те, що боротьба з незаконним обігом наркотичних речовин звелась до виявлення фактів зберігання цих речовин особами, які страждають від наркотичної залежності. А діяльність щодо виявлення нарколабораторій, транзиту наркоречовин через територію області значно послаблено.

«Потрібно застосовувати найбільш ефективні методи у протидії цим негативним явищам, аби суспільство відчуло себе захищеним. Серед пріоритетів залишається й реальна боротьба з корупційними проявами, організованими її формами, насамперед, у сферах оподаткування, земельних та лісових ресурсів, видобутку бурштину», – зазначив Олег Соболь. – «Вважаю, що результати у протидії корупції, які маємо, є, без перебільшення, плачевні. Вимагаю реального результату, насамперед очікую ефективної роботи на цьому напрямі спецпідрозділів правоохоронних органів».

Своє бачення у взаємодії та вирішенні піднятих проблемних питань висловили усі керівники силових відомств, а також органів влади та місцевого самоврядування.

За результатами наради розроблено комплекс узгоджених заходів, спрямованих на подолання негативних тенденцій у структурі злочинності в області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: у прокуратурі ...
Наступна новина: Житомирський художник Юрій ...

КОМЕНТАРІ