За січень 2017 року по Вінницькій області було зібрано рекордну суму податків – 980 млн. грн. (+фото)

За січень 2017 року по Вінницькій області було зібрано рекордну суму податків – 980 млн. грн. (+фото)

24.02.17 20:07 0 680
Про це повідомив під час прес-конференції в ОДА перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

На думку посадовця, така сума податку пов'язана із тим, що суб'єкти аграрного бізнесу заплатили податок на додану вартість.

Андрій Гижко зазначив, що реформа в агропромисловому комплексі, можливо, не така відчутна для пересічних громадян, проте вона є зрозумілою для кожного аграрія.

«Ідея реформи в тому, що всі аграрії повинні легально сплачувати державі усі види податків.

Наприклад, за січень 2017 року в цілому по Вінницькій області було зібрано рекордну цифру податків – 980 млн. грн. Отже, глобальна реформа в АПК якраз полягає в тому, що ті, хто офіційно платить ПДВ в аграрному секторі, будуть отримувати відповідну державну підтримку. Вже Державна фіскальна служба формує реєстри платників ПДВ, які здійснюють діяльність в сільському господарстві, для відповідних виплат від держави. Основний критерій – мінімум 70% виручки має складати дохід від продукції сільського господарства. Сума ПДВ, яку підприємство сплатило за конкретний місяць, акумулюється на окремому казначейському рахунку і в наступному місяці повертається 100% підприємству»,- запевнив він.

На думку посадовця, сенс реформи АПК – в легальній роботі сільгосппідприємств: той, хто не буде легально продавати зерно пшениці чи кукурудзи – не матиме офіційного ПДВ, отже втрачатиме потенційні ринки збуту. В той час, коли добросовісні платники податку на додану вартість матимуть державну підтримку на всю задекларовану суму ПДВ.

«Вже було проведено тестування цієї програми на базі Вінницької області, і всі відповідні служби готові в тестовому режимі протягом однієї доби проводити операції з повернення ПДВ сільгоспвиробникам»,- зазначив Андрій Гижко.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ