Андрій Гижко: Моє глибоке переконання,що 2017 рік – це рік великих змін і успішних реформ (+фото)

Андрій Гижко: Моє глибоке переконання,що 2017 рік – це рік великих змін і успішних реформ (+фото)

24.02.17 18:34 0 596
На цьому перший заступник голови ОДА наголосив 22 лютого, під час прес-конференції в облдержадміністрації щодо основних досягнень області у 2016 році та пріоритетних напрямків діяльності на 2017 рік

«2017 рік починаємо з реформ, – зазначив Андрій Гижко.- Реформування завжди пов'язане зі змінами. Тож коротко охарактеризую ті зміни, над якими будемо працювати у поточному році».

Далі Андрій Гижко зупинився на кроках, які зроблено в області в напрямку легальної виплати заробітної плати, підходів до її оподаткування та сплати надходжень до пенсійного фонду.

«Глобальна реформа полягає в тому, що людина, яка працює, повинна протягом свого працездатного віку заробити собі на пенсійне забезпечення. Важливий фактор – працювати вона повинна легально»,- підкреслив перший заступник голови ОДА.- Скепсис щодо підняття мінімальних зарплат до 3200 грн., який нібито призведе до масового закриття підприємств малого й середнього бізнесу, не мав під собою підстав. Перші два місяці 2017 року показали неправомірність таких суджень».

За словами посадовця, на середину лютого минулого року у центрах зайнятості було зареєстровано 32 200 громадян Вінниччини. Через рік – на середину лютого 2017 року зареєстровано 28 100 чол. Тобто спостерігається зменшення на 2 тис. чол. офіційно зареєстрованих безробітних. Побоювання щодо масових звільнень працівників через підвищення мінімальної зарплати не виправдалися.

«Насправді відбувається упорядкування обліку тих приватних підприємців, які зловживали спрощеною системою оподаткування. Частина такого податку йде на потреби держави – на освіту, науку тощо,а інша частина – на власне пенсійне забезпечення підприємця. Той ФОП, який цього не зрозумів,- побіг закриватися. Проте детальний аналіз ситуації показав,що із 40 тис. приватних підприємців лише 2300 платили податки і подавали декларації. Тобто 37 тисяч фізичних осіб - підприємців подавали нульові декларації і жодним чином не впливали не економіку області»,- зазначив Андрій Гижко.

Він також запевнив, що перевірки на предмет дотримання підприємствами Вінниччини трудового законодавства у частині виплати зарплати та оформлення працівників, не мають на меті гонінь та залякувань. А підприємства, які офіційно виплачують робітникам 5 і більше тисяч гривень найближчим часом взагалі не підлягатимуть перевіркам.

«Навіть, коли в область заходить новий інвестор, то перше, на чому ми акцентуємо увагу – оплата праці робітників має становити не менше 6 тис.грн. у містах та не менше 5 тис. грн. у районах»,- запевнив посадовець.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: проведено ...
Наступна новина: Вінничина: прокуратура ...

КОМЕНТАРІ