Вінничина: реформування центрів соціальних служб області завершено (+фото)

Вінничина: реформування центрів соціальних служб області завершено (+фото)

24.02.17 19:05 0 508
Про це вчора, 21 лютого, зазначила директор Вінницького обласного ЦСССДМ Олена Стоялова, під час семінару-наради за участю директорів центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та закладів соціального обслуговування області за підсумками діяльності у 2016 році.

«Ми підводимо підсумки непростого року для нашої галузі – року реформування. Відбулися ключові зміни, а саме: працівники ЦСССДМ припинили державну службу та перейшли на нові умови праці, і найголовніше – у нас повністю змінився склад спеціалістів, який працює у центрах», – зазначила Олена Стоялова.

Так, за словами Олени Стоялової, серед затверджених посад найбільше (56%) складають посади фахівців із соціальної роботи та 13,1% – посади юрисконсультів, практичних психологів/психологів, соціальних педагогів. На кінець року в ЦСССДМ області працює 156 фахівців із соціальної роботи, що на 50 осіб більше у порівнянні з попереднім роком.

«Загалом, у 2016 році послугами ЦСССДМ скористалися 83250 жителів області, що на 16% більше, ніж у 2015 році. Відповідно до потреб сьогодення, особлива увага була зосереджена на роботі, пов`язаної з наданням необхідної соціальної підтримки учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей» – проінформувала Олена Стоялова.

За результатом проведення моніторингу, задоволення потреб сімей учасників АТО встановлено, що допомогу в оформленні/відновленні документів отримали 1563 особи (91% від потреби), гуманітарну допомогу – 1268 осіб (90% від потреби), матеріальну допомогу – 4829 осіб (86% від потреби), дозволи на розробку проектів землеустрою – 5652 особи (83% від потреби), психологічну допомогу – 1072 особи (40% від потреби).

Також, упродовж 2016 року, працівники ЦСССДМ проводили системну роботу з надання соціальних послуг сім'ям з дітьми та молодим особам, які перебувають у складних життєвих обставинах. За минулий рік надано допомогу 4686 сім'ям та 130 особам. Під соціальним супроводом знаходились 897 сімей та 39 осіб.

За даними служби у справах дітей, в області функціонує 150 прийомних сімей та 55 ДБСТ, у яких виховується 641 дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування, супроводження яких у минулому році забезпечено районними та міськими ЦСССДМ. Крім того, обласним ЦСССДМ протягом року проведено 5 навчань кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі. За результатами навчань довідки та рекомендації отримали 12 сімей та 3 окремих особи. Переважну більшість учасників навчань у минулому році складали кандидати в опікуни – 25 осіб. Районними та міськими ЦСССДМ проводилась соціальна робота з 1301 сім'єю опікунів, піклувальників, в яких виховується 1751 дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування.

Олена Стоялова визначила основні пріоритети діяльності ЦСССДМ на 2017 рік. Зокрема щодо підвищення надання якості соціальних послуг сім'ям, які опинились у складних життєвих обставинах, забезпечення системної роботи, щодо надання фахової психологічної підтримки вразливим категоріям населення, впровадження послуги сімейного патронату над дитиною та активізація громади для залучення до соціальної роботи із сім'ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: прокуратура ...
Наступна новина: На Вінничині уряд виконує ...

КОМЕНТАРІ