На Вінничині у минулому році понад 90% дітей-сиріт і дітей,позбавлених батьківського піклування знайшли нові родини (+фото)

На Вінничині у минулому році понад 90% дітей-сиріт і дітей,позбавлених батьківського піклування знайшли нові родини (+фото)

24.02.17 16:56 0 505
Вінницька область займає друге місце в Україні (після Харківської) по влаштуванню дітей-сиріт до альтернативних форм сімейного виховання, а саме в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

Про це повідомила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош під час прес-конференції, яка відбулась 22 лютого у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА. Крім цього, керівник служби зазначила, що «З початку минулого року на території Вінницької області проживає 2558 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з них - 2523 перебувають на обліку ССД. Також минулого року збільшився відсоток дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які знайшли нові родини і складає більш як 92%. За даними Мінсоцполітики за цим показником Вінницька область займає 5-те місце в Україні після Харківської, Рівненської, Херсонської, Черкаської областей» .

В області розширюється мережа альтернативних сімейних форм виховання прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

«Приємно те, що по влаштуванню до альтернативних форм сімейного виховання, а саме в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, Вінницька область друга після Харківської. І це дивлячись на те, що в звітному періоді було створено 12 прийомних сімей і 4 ДБСТ. 80 дітей влаштовано до вже існуючих» ¬– зазначила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош.

На по області маємо 42 усиновлення, з них 7 іноземними громадянами. Це на 20 менше, ніж в минулому році. Що до кількості дітей, які можуть бути усиновлені, то ситуація наступна: на обліку дітей, що можуть бути усиновленими від 0 до року - 4, 1-5 років - 45, 6-10 років - 153, 11 – 17 років - 464. Із загальної кількості 666 дітей, 475 мають братів-сестер, 502 дитини уже виховуються в сім'ях.

Відтак значно зменшилась і кількість даної категорії дітей в інтернатних закладах області з 8 до 5, 5 %. Таким чином іде процес реформування інтернатних закладів. На в інтернатних закладах залишилось 140 дітей даної категорії, з яких 39 - в будинках дитини МОЗ, 20 – в інтернатних закладах системи Мінсоцполітики, 81 – в школах інтернатах системи МОН.

«Дана ситуація є нормальною і прогнозованою», – пояснює Тетяна Дорош.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині на першому ...
Наступна новина: Вінничина: «Суспільні ...

КОМЕНТАРІ