Арт-терапія – один з дієвих механізмів адаптації внутрішньо переміщених осіб на Вінниччині (+фото)

Арт-терапія – один з дієвих механізмів адаптації внутрішньо переміщених осіб на Вінниччині (+фото)

24.02.17 15:27 0 501
22 лютого, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція проекту «ВПО та приймаючі громади: розбудова толерантності через діалог».

Координатором проекту виступив Міжнародний благодійний фонд «Український жіночий фонд», регіональним партнером – громадська організація «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ».

«Підтримка внутрішньо переміщених осіб на Вінниччині залишається дуже актуальною. Лише за умови співпраці влади, інститутів громадянського суспільства та бізнесу можливо досягти максимального рівня адаптації внутрішньо переміщених осіб у місцевих приймаючих громадах області», – відзначила заступник начальника управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олена Василишина.

«Мета проекту включає у себе два аспекти: з одного боку допомогти жінкам-переселенкам адаптуватися до нових умов життя, з іншого ж – сприяти громадам, посилити їх порозумітися з новими учасниками. Чому саме жінкам? Доведений факт, що саме жінки в порівнянні з чоловіками, швидше адаптуються й адаптують свої сім'ї для співжиття з новою громадою», – розповіла директор МБФ «Український жіночий фонд» Олеся Бондар.

Зазначимо, що до реалізації проекту залучено жінок місцевих приймаючих громад, що дозволяє досягти довготривалої адаптації ВПО в регіоні.

«Розбудова толерантності через діалог» включає у себе проведення різноманітних заходів, зокрема, навчань та тренінгів, консультацій з лікарями та юристами, екскурсій тощо. Але головний акцент робиться на арт-терапії як одного з дієвих засобів досягнення ефективної адаптації ВПО: проведення майстер-класів з малярства, гончарства, писанкарства, фотографії.

«Кінцева мета проекту – так звана «м'яка інтеграція» та довгострокова адаптація ВПО на Вінниччині, яка буде тривати довгі роки», – зазначила голова правління громадської організації «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ» Світлана Дубина.

За словами радника з питань ВПО Міністерства соціальної політики України у Вінницькій області Людмили Неверицької, конфлікти у процесі адаптації ВПО в місцевих громадах ще постають, але вони вже не такі гострі, як раніше. «Це все вказує на ефективність таких проектів», – зазначила Людмила Неверицька.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ