Вінничина: «Суспільні ініціативи Козятинщини» презентували черговий волонтерський проект «Оберіг для воїна» (+фото)

Вінничина: «Суспільні ініціативи Козятинщини» презентували черговий волонтерський проект «Оберіг для воїна» (+фото)

24.02.17 17:12 0 504
23 лютого, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» щодо реалізації проекту «Оберіг для воїна».

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та частково фінансується коштами обласного бюджету.

Метою проекту є військово-патріотичне виховання учнівської молоді міста Козятина, Козятинського району та інших районів області шляхом залучення їх до допомоги військовим у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, а саме – виготовлення маскувальних засобів для потреб українських військовослужбовців та їх доставка у зону АТО.

«Всі заходи нашої громадської організації спрямовані на національно-патріотичне виховання підростаючого покоління, так як це є надзвичайно важливим у наш час», – зазначила голова громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» Олена Іванчук.

«За час існування «Суспільних ініціативив Козятинщини» організовано та надано гуманітарну допомогу нашим хлопцям у зоні АТО. Це не лише доставка їжі, ліків, засобів особистої гігієни, одягу та бронежилетів, але й моральна підтримка», – розповів координатор проектів громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» Віктор Заїчко. «Без сумніву, «Оберіг для воїна» – це один з кращих волонтерських проектів не лише на Вінниччині, але й в Україні загалом», – додав він.

На до реалізації проекту долучилися 36 шкіл та 1 вище професійне училище Козятинського району, що склало близько 10 тис осіб. Учні не лише виготовляють маскувальні сітки та костюми на уроках трудового навчання й в позаурочний час, але й відвідують тематичні виховні години та зустрічаються з учасниками АТО.

«Виготовляючи маскувальні засоби ви не лише захищаєте військовослужбовців у зоні АТО від куль ворога. Ви захищаєте їх душі – вони розуміють, що про них пам'ятають, піклуються й вони потрібні нашій країні. Таких організацій як ваша, насправді, не дуже багато, які так сумлінно ставляться до волонтерської діяльності», – відзначив головний спеціаліст сектору Служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області Олег Дмитрійчук.

За час діяльності громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» виготовлено 586 маскувальних сіток та 54 костюми. Також, цього року, організація розпочала «напряму» співпрацювати з військовими підрозділами та виконувати їх замовлення у маскувальних засобах.

Нагадаємо, що «Суспільні ініціативи Козятинщини» стали одними з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у минулому ...
Наступна новина: На Вінничині завдяки ...

КОМЕНТАРІ