Волинь: у прокуратурі обговорили стан попередження та протидії в області самогубствам серед неповнолітніх.

Волинь: у прокуратурі обговорили стан попередження та протидії в області самогубствам серед неповнолітніх.

24.02.17 12:49 0 422
В прокуратурі Волинської області під головуванням заступника прокурора області Ярослава Голинського відбулася спільна нарада керівників управління превентивної діяльності, сектору ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в області, відділу протидії кіберзлочинності в області, представників управління освіти, науки та молоді, служби у справах дітей Волинської ОДА і Волинського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

На нараді обговорено стан попередження самогубств серед неповнолітніх й питання протидії поширенню у підлітковому середовищі впливу Інтернет-спільнот, які пропагують та схиляють неповнолітніх до суїциду.

Розпочинаючи нараду, Ярослав Голинський зауважив, що для України проблема суїцидів – більш ніж актуальна. Кількість самогубств у нашій країні – на одному рівні з числом ДТП. При цьому, на жаль, трапляються і факти суїциду серед дітей.

Як відомо волинянам із повідомлень у засобах масової інформації, нерідко до таких непродуманих вчинків підлітків підводять через смертельні ігри у мережі Інтернет або через розповсюдження спеціалізованої літератури.

Виявлено факти спілкування дітей у таких групах у всесвітній мережі і нашій області. І залишатись осторонь цієї проблеми не мають права ні правоохоронці, ні освітяни, ні громадськість.

Відтак прокуратурою області скоординовано діяльність відповідних правоохоронних органів та органів влади задля запобігання та протидії самогубствам серед неповнолітніх, а також ініційовано розробку низки заходів, спрямованих на попередження суїцидальних спроб дітей.

Учасники наради теж запропонували своє бачення шляхів вирішення проблеми і створення ефективного механізму протидії підлітковим самогубствам.

Стан попередження самогубств серед неповнолітніх і питання протидії поширенню у підлітковому середовищі впливу Інтернет-спільнот, які пропагують та схиляють неповнолітніх до суїциду, перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька міська філія ПАТ ...
Наступна новина: На спільній нараді ...

КОМЕНТАРІ