У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Максимом Гринчишиним

У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Максимом Гринчишиним

24.02.17 13:05 0 486
На Театральному майдані міста зібралися сотні лучан, аби провести в останню путь військовослужбовця Максима Гринчишина. 19 лютого 2017 року поблизу міста Авдіїївка Донецької області боєць із Луцька загинув внаслідок кульового поранення.

Максим Гринчишин народився 12 травня 1979 року. 14 серпня 2014 року був призваний на військову службу Луцьким об'єднаним міським військовим комісаріатом у військову частину В 4264, що знаходиться в смт Старичі Львівської області, був командиром зенітно-ракетного взводу 1 механізованого батальйону 72 ОМБР. Під час військової служби підписав контракт на проходження військової служби за контрактом.

У верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору відбулося відспівування Героя, яке провів митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Потому на Театральному майдані відбулася громадянська панахида за участі голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, секретаря міської ради Юлії Вусенко, першого заступника міського голови Тараса Яковлева, заступників Андрія Киці та Сергія Григоренка, родини загиблого Героя, бойових побратимів та сотень небайдужих лучан.

У своїй промові Юлія Вусенко наголосила: “Знову до Луцька прийшла страшна звістка. ми усі прийшли сюди, щоб помолитися та віддати останню шану Максиму Гринчишину - Герою, який ціною власного життя захищав рідний край та усіх українців. На жаль, ворожа куля поблизу Авдіївки обірвала його життя. Це стало непоправною втратою для родини, для побратимів, для Луцька”, - із сумом акцентувала вона.

Найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати для родини висловив й голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Із болем у серці згадував фронтові будні, проведені разом із Максимом Гринчишиним його бойовий побратим Сергій Гоча.

Щиро подякували за пам'ять і повагу до загиблого Героя його рідні та близькі.

Усі присутні вшанували пам'ять загиблого Героя хвилиною мовчання.

Потому від Театрального майдану через проспект Волі рушила скорботна процесія до Київського майдану, звідки тіло загиблого відвезуть на міське кладовище у селі Гаразджа. Поховають військовослужбовця на Алеї почесних поховань.

Луцька міська рада, виконавчий комітет та громада міста висловлюють найщиріші співчуття родині та близьким покійного.

Світла пам'ять про нашого земляка, який віддав своє життя за цілісність і незалежність України, назавжди залишиться у серцях лучан.

Нагадаємо, у Луцьку оголошено День жалоби.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Аукціон з ...
Наступна новина: На Вінничині практичні ...

КОМЕНТАРІ