В Луцьку на обліку у службі у справах дітей перебуває 154 дитини-сироти та дитини,позбавленої батьківського піклування

В Луцьку на обліку у службі у справах дітей перебуває 154 дитини-сироти та дитини,позбавленої батьківського піклування

24.02.17 13:10 0 462
Під час засідання виконавчого комітету начальник служби у справах дітей Федір Шульган поінформував про роботу очолюваного ним структурного підрозділу щодо забезпечення реалізації прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Він зауважив, що станом на 01 січня 2017 року на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у службі у справах дітей перебувало 154 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування (49 дітей-сиріт та 105 дітей, позбавлених батьківського піклування). Діти даної категорії влаштовані:

- під опіку та піклування - 123 (110 сімей опікунів/піклувальників);

- в прийомні сім'ї - 5;

- в дитячі будинки сімейного типу - 10;

- в державні дитячі заклади - 15;

- сім'я родичів - 1.

З усієї кількості дітей, влаштованих під опіку/піклування: 110 - проживає у м. Луцьку, 11 - проживає на території інших районів області, 2 - в інших областях.

Окрім того, служба у справах дітей веде облік 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в інших районах та областях, а проживають в сім'ях опікунів/піклувальників у м. Луцьку (28 прибули з інших районів області, 9 - з інших областей, 3 - з інших держав).

Федір Шульган наголосив, що в місті функціонує чотири прийомні сім'ї, у яких влаштовано на спільне проживання та виховання 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та дитячий будинок сімейного типу, у якому проживає 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2016 році рішеннями виконавчого комітету Луцької міської ради 21 дитині надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них: 19 дітей влаштовано до сімейних форм виховання (1 - усиновлена, 16 - опіка/піклування, 2 - ДБСТ ), 2 - державний заклад.

Також Федір Шульган зазначив, що при влаштуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання службою вживаються заходи з дотримання принципу родинності, а саме: при влаштуванні статусних дітей брати і сестри влаштовуються разом, перевага надається кандидатам в опікуни, піклувальники з числа близьких родичів дитини.

Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 47 - мають житло на праві власності; 91 - мають житло на праві користування; 16 - не мають житла.

На соціальному квартирному обліку та обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, перебуває 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа.

За словами начальника служби у справах дітей, залишається проблемою усиновлення дітей старшого віку. Так, на місцевому обліку з усиновлення перебуває 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них тільки 3 дитини до 10 років (діти перебувають у державних закладах).

Також Федір Шульган повідомив, що станом на 1 січня 2017 року на обліку кандидатів в усиновлювачі у службі у справах дітей перебуває 14 подружніх пар та одиноких громадян, з них 4 виявили бажання усиновити дитину віком до 3 років, 5 - до 5 років, 5 - до 10 років. Служба у справах дітей посилила роботу з кандидатами в усиновлювачі щодо пропаганди усиновлення дітей старшого віку та дітей з особливими потребами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області до ...
Наступна новина: З початку року вже 4,5 ...

КОМЕНТАРІ