Відділ державного архітектурно-будівельного контролю міської ради демонструє одні з найкращих показників роботи в Україні

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю міської ради демонструє одні з найкращих показників роботи в Україні

24.02.17 12:11 0 461
Про результати роботи відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради членам виконавчого комітету доповідав начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Юрій Маслюк.

Він зазначив, що відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» з 31 грудня 2015 року відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради здійснює повноваження щодо виконання дозвільних та реєстраційних функцій, а також здійснення державного архітектурно-будівельного контролю за дотриманням законодавства у сфері містобудівної діяльності, проектної документації, будівельних норм, державних стандартів та правил на території міста Луцьк.

Відділом було проведено 178 (сто сімдесят вісім) перевірок, з яких 8 (вісім) – планових і 170 (сто сімдесят) – позапланових.

Основними підставами для проведення позапланових перевірок було виявлення факту самочинного будівництва об'єкта та звернення фізичних чи юридичних осіб про порушення суб'єктом містобудування вимог містобудівного законодавства.

Із загального числа проведених перевірок тільки на тринадцяти об'єктах будівництва не були виявлені порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.

За результатами проведених перевірок було винесено 149 (сто сорок дев'ять) постанов про адміністративні правопорушення, 28 (двадцять вісім) постанов про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Загальна сума накладених штрафів складає 2 300 000 грн. Станом на 01.01.2017 сплачено 920 000 гривень до місцевого бюджету.

До Державної виконавчої служби для примусового виконання було надіслано 13 постанов, виконавче провадження у яких ще триває.

Відділом ДАБК ведеться претензійно-правова робота, так зокрема у 2016 році було надано до суду дві позовні заяви про знесення самочинного будівництва. Також відділ державного архітектурно-будівельного контролю виступає відповідачем у справах щодо оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності фізичних осіб, а також юридичних осіб у справах про правопорушення у сфері містобудівної діяльності та у адміністративних справах про оскарження дій відділу щодо скасування реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт.

За 2016 рік зареєстровано 168 (сто шістдесят вісім) повідомлень про початок будівельних робіт, 757 (сімсот п'ятдесят сім) декларацій про початок виконання будівельних робіт, 501 (п'ятсот одна) декларація про готовність об'єкта до експлуатації, повернено на доопрацювання – 120 (сто двадцять) декларацій.

Всього зареєстровано 1643 дозвільних документів.

На даний час рівень повернень на доопрацювання декларацій становить 10%.

Порушень термінів реєстрації документів не зафіксовано.

Відділом було скасовано 26 декларацій про початок виконання будівельних робіт.

Відділом видано два дозволи про початок виконання будівельних робіт та три сертифікати про прийняття в експлуатацію об'єкта будівництва.

Працівниками відділу надаються консультації в департаменті «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» щочетверга з 14.00 до 17.00 за адресою: м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 35.

Доповідач сказав, що на даний момент Луцьк є одним з лідерів за обсягами будівництва у співвідношенні до кількості населення.

Управлінням ДАБІ у Волинській області проводилася планова перевірка роботи відділу, за результатами якої не виявлено порушень.

За підсумками 2016 року голова ДАБІ України Олексій Кудрявцев відзначив роботу відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради як приклад успішного втілення політики децентралізації у сфері містобудівної діяльності.

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради демонструє одні з найкращих показників роботи з моменту передачі повноважень в порівнянні з іншими містами України.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев подякував керівнику та колективу відділу державного архітектурно-будівельного контролю за хорошу роботу. Їм вдалося налагодити діалог і засоби впливу на недобросовісних забудовників і це дає можливість здійснювати належний контроль за дотриманням законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ