Найближчим часом оголосять новий тендер щодо закупівлі реагентів для очистки води у Центральному басейні Луцька

Найближчим часом оголосять новий тендер щодо закупівлі реагентів для очистки води у Центральному басейні Луцька

24.02.17 13:41 0 433
Відбулася прес-конференція за участю заступника міського голови Юрія Моклиці відносно ситації, що склалася після тендеру, оголошеного на початку року, щодо закупівлі хімічних реагентів для очистки води у басейні КЗ “Луцька міська спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву плавання”. Пропозиції надійшли від трьох фірм: “Влада-Еко”, ПП “Аквастандарт” та ТОВ “Волиньхімконтроль”. Юрій Моклиця пояснив, що наразі виникла необхідність скасувати ці пропозиції з юридичних причин. Зокрема, одна з фірм подала недостовірну інформацію стосовно сплати податків, ПП “Аквастандарт” пропонує очищувати воду речовиною під назвою гіпохлорид натрію марки А, що вартує дешевше, а ТОВ “Волиньхімконтроль” - гіпохлорид натрію марки Е, що коштує дорожче і нібито є безпечнішою для здоров'я дітей.

Однак, як переконує Юрій Моклиця, документального підтвердження безпечності цієї речовин немає. Крім того, використання її для очистки води у басейні викликає певні підозри, адже доставляють її у неопломбованих ємностях. Водночас гіпохлорид натрію марки А успішно використовують для очистки води у всій Україні, в тому числі й в обласній дитячій лікарні у Луцьку. Тому варто сформувати нову тендерну пропозицію, кінцевою метою якої буде доведення води у центральному басейні до необхідних показників рН, жорсткості та ін.

Директор фірми “Аквастандарт” Віктор Савка зауважив, що суттєвої різниці між цими речовинами немає, особливо у сфері впливу на здоров'я. Крім цього, він вважає, що цінова пропозиція щодо гіпохлориду натрію марки Е є завищеною, та для його застосування басейн має бути оснащений спеціальною електролізною установкою.

У підсумку Юрій Моклиця ініціював скасування діючого тендеру та повідомив, що найближчим часом розпочнуть новий тендер, у якому будуть чітко сформульовані вимоги та технічне завдання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі лісівники ...
Наступна новина: До дня рідної мови у ...

КОМЕНТАРІ