Чернівці: Прес-аташе політичного відділу Посольства Японії в Україні Хірано Такаші зустрівся з Олексієм Каспруком і прочитав лекцію у сесійній залі Ратуші

Чернівці: Прес-аташе політичного відділу Посольства Японії в Україні Хірано Такаші зустрівся з Олексієм Каспруком і прочитав лекцію у сесійній залі Ратуші

24.02.17 14:29 0 514
22 лютого, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зустрівся з прес-аташе політичного відділу Посольства Японії в Україні Хірано Такаші , чий візит має на меті дослідження регіональних відмінностей суспільних тенденцій у макрополітичному просторі країни, поширення інформації про Японію, можливості участі громад у різноманітних заходах під час проведення Року Японії в Україні.

Водночас, Хірано Такаші предметно цікавився внутрішньополітичною ситуацією у місті Чернівцях, зокрема, механізмами ситуативного формування більшості за умови розбалансованого складу депутатського корпусу міської ради, різноманітними формами активності громадянського суспільства, динамікою преференційних уподобань чернівчан, як потенційних виборців, тощо. Японський дипломат отримав вичерпну інформацію щодо широкого спектру українсько-румунських відносин, запропонував вивчити можливість викладання японської мови на базі факультету іноземних мов Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, підтвердив включення Чернівців до списку міст, в яких у цьому році будуть висаджені саджанці сакури – славетного символу Японії. Поради пана Хірано Такаші щодо можливої участі Чернівців у спільних з Посольством Японії програмах були з вдячністю прийняті, водночас, дипломат щиро підтримав пропозицію Олексія Каспрука щодо включення у план проведення Року Японії в Україні традиційних змагань на Кубок Чернівців з карате, які відбудуться вже через місяць. Сторони домовились про конкретні кроки з реалізації досягнутих домовленостей, а також висловились на користь подальших консультацій та конструктивної співпраці.

Після зустрічі з Чернівецьким міським головою пан Хірано Такаші виступив перед молодіжною аудиторією з короткою лекцією. Він розповів про основні досягнення співпраці Японії з Україною, зокрема про надання експертної допомоги Міністерству фінансів України, модернізацію Бортницької станції аерації, динаміку розмінування на Сході України, наявні гранти для придбання медичного обладнання та для допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також про проекти боротьби з корупцією, згодом відповів на численні запитання та сфотографувався з чернівчанами.

Автор ідеї та ініціатор висадження у Чернівцях саджанців сакури депутат міської ради Андрій Брязкало та керуючий Чернівецьким міським комунальним виробничим трестом зеленого господарства і протизсувних робіт Олександр Брязкало узгодили з японським дипломатом організаційні та технічні питання цього проекту, який має бути реалізований у квітні цього року.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові 22 лютого ...
Наступна новина: Тернопілля: володимир ...

КОМЕНТАРІ