Тернопілля: володимир Богайчук розповів про онкологічну ситуацію в області

Тернопілля: володимир Богайчук розповів про онкологічну ситуацію в області

24.02.17 14:38 0 561
У Тернопільській області станом на кінець 2016 року на диспансерному обліку з приводу злоякісних новоутворень перебуває понад 24271 пацієнт.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров`я облдержадміністрації Володимир Богайчук 22 лютого під час засідання колегії обласної державної адміністрації.

«Тернопільська область, як і Україна, належить до регіонів з надзвичайно високим рівнем захворюваності та смертності від онкологічних захворювань. Щорічно в нашій області реєструється понад 3 тисячі нових випадків раку. Кожного року область втрачає понад 1800 громадян від прогресування злоякісних новоутворень, серед них 35% померлих – це особи працездатного віку. Протягом останніх років спостерігається стійка тенденція до зростання захворюваності на злоякісні новоутворення. Так, показник захворюваності за період 2010-2016 років збільшився на 4,6% (з 310,8 на 100 тис. населення в 2010 році до 325,3 на 100 тис. населення в 2016 році). Показник смертності залишається стабільно високим», - зазначив Володимир Богайчук.

Начальник управління наголосив, що щорічна потреба для повного забезпечення хіміотерапевтичним лікуванням складає близько 60000,0 тис. грн. Так, в 2016 році потреба в хіміотерапевтичних препаратах становила 56650,0 тис. грн. Однак в 2016 році з державного бюджету надійшло 3 999,137 тис. грн. Таким чином в 2016 році профінансовано лише 7,1% від потреби.

Він акцентував увагу, що фахівцями обласного онкологічного диспансеру проводяться інспекторсько-консультативні виїзди, якими щорічно охоплюються практично всі райони області. Також здійснюється моніторинг надання медичної допомоги онкологічним пацієнтам в закладах охорони здоров'я загально лікувальної мережі.

«Лікарями-онкологами систематично проводиться робота із пропаганди здорового способу життя, профілактики онкологічних захворювань шляхом виступів по телебаченню, радіо, публікацій статей у друкованих засобах масової інформації. Також в області продовжується практика проведення цілого комплексу заходів до Міжнародного дня боротьби з раком молочної залози, меланоми», - зазначив Володимир Богайчук.

Крім того, минулого року області розпочав роботу єдиний заклад для надання лікування невиліковним пацієнтам КУТОР «Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс» із загальним ліжковим фондом на 30 ліжок. Затверджено порядок та перелік медичних показань для надання паліативної допомоги.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Прес-аташе ...
Наступна новина: Сімейний патронат: ...

КОМЕНТАРІ